GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ3 τροφές που μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση

3 τροφές που μπορούν να σου ανεβάσουν τη διάθεση

Τόσο η καλή όσο και η κακή διάθεση συνδέονται άμεσα με τη διατροφή.

Όταν είμαστε χαρούμενοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα, ενώ όταν είμαστε κακόκεφοι σκεφτόμαστε διαρκώς τι θα τσιμπολογήσουμε για να ξεχαστούμε.

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς, μπορούν να αποβάλουν τη κακή διάθεση και να ανεβάσουν τη διάθεσή σας χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία σας:

Ξηροί καρποί: Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με έντονο θυμό προτιμούν να καταναλώνουν σκληρές, τραγανιστές τροφές για να εκτονώνονται. Προτιμήστε λοιπόν τους ξηρούς καρπούς, οι οποίοι έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία.

Μακαρόνια ολικής άλεσης: Συνδυάστε τα με παρμεζάνα και ελαιόλαδο. Ο συνδυασμός αυτός, λόγω των βιταμινών του συμπλέγματος Β, των υδατανθράκων, των αμινοξέων και των Ω3, θα ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα.

Μαύρη σοκολάτα: Επιλέξτε ένα σοκολατάκι υγείας ή ένα ρόφημα κακάο σε σκόνη αραιωμένο σε νερό ή άπαχο γάλα. Η λογική κατανάλωση σοκολάτας περιορίζει το αίσθημα της σωματικής κούρασης, είναι απολαυστική για τις αισθήσεις, δημιουργεί ευφορία στον εγκέφαλο και χαλαρώνει τον οργανισμό.

Με πληροφορίες από onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS