GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη διατροφή σου

4 λόγοι για να βάλεις το τσάι κανέλας στη διατροφή σου

Το γευστικό αυτό ρόφημα έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

Το τσάι (μαύρο, πράσινο κ.ά) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Φτιάχνεται πανεύκολα, έχει υπέροχη γεύση και μας κρατά ενυδατωμένες. Διατίθεται σε πολλές, διαφορετικές γεύσεις που καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Μία συγκεκριμένη παραλλαγή του ροφήματος έχει κερδίσει την αγάπη του κόσμου και δεν είναι άλλη από το τσάι κανέλας. Μπορείς να το φτιάξεις πανεύκολα στο σπίτι με τον εξής τρόπο: σιγοβράζεις 1 ξυλάκι κανέλας σε 1 φλιτζάνι νερό για 15 λεπτά. Στραγγίζεις την κανέλα και απολαμβάνεις. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις μια φέτα λεμόνι ή λίγο ginger. Θα το βρεις στην αγορά και σε έτοιμα φακελάκια ώστε να γλιτώσεις ακόμη περισσότερο χρόνο από την παρασκευή του.

1) Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά

Το τσάι κανέλας μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες είναι μικροθρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σου από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Καταπολεμούν τις φλεγμονές και προλαμβάνουν τις ασθένειες.

2) Μειώνει τις φλεγμονές

Η κανέλα είναι ένας ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of AOAC διαπίστωσε ότι ο υψηλός όγκος φαινολικών ενώσεων της κανέλας συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα.

3) Βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου

Η κανέλα έχει μια ένωση που δρα παρόμοια με την ινσουλίνη και βοηθά στη μεταφορά του σακχάρου από το αίμα στα κύτταρα.

4) Σε κρατά ενυδατωμένη

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά το νερό στο τσάι με κανέλα βοηθά άμεσα στην ενυδάτωση του οργανισμού. Η κανέλα δίνει ένα extra boost στη μεταφορά όλων των θρεπτικών συστατικών προς το σώμα. Οι ειδικοί συνιστούν στους άνδρες να πίνουν 15,5 φλιτζάνια νερό την ημέρα και στις γυναίκες 11,5 φλιτζάνια νερό την ημέρα για να παραμένουν καλά ενυδατωμένοι τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS