ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ4 νηστίσιμες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

4 νηστίσιμες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος

Επειδή η νηστεία έιναι εδώ και πολλοί από εμάς επιλέγουμε αυτές τις μέρες να κάνουμε ένα μικρό διάλειμα από το κρέας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν νόστιμες τροφές με λίγες θερμίδες. Πιο κάτω θα δεις 4 νηστίσιμες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Σούπες: Οι σούπες περιέχουν συνήθως πολύ νερό και σε χορταίνουν με λίγες θερμίδες. Έρευνα δείχνει πως, τρώγοντας μία σούπα πριν από το γεύμα, μειώνεται κατά 20% η συνολική πρόσληψη των θερμίδων που θα πάρεις στο γεύμα σου.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί μας δίνουν καλά λιπαρά τα οποία βοηθούν στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού. Επιπλέον, τα λιπαρά συνδυάζονται με πρωτεΐνη και άφθονες φυτικές ίνες, κάτι που αποτελεί μια σούπερ χορταστική τριάδα. Σε μελέτες τονίζεται πως οι άνθρωποι που τρώνε ξηρούς καρπούς καταφέρνουν να χάσουν τα κιλά που έχουν βάλει ως στόχο. Όταν λέμε ξηρούς καρπούς, δεν εννοούμε βέβαια ένα ολόκληρο σακουλάκι αλλά μια μικρή χούφτα.

Όσπρια: Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη στα όσπρια κρατά σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και δημιουργεί αίσθηση κορεσμού. Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά όσπρια χάνουν περισσότερο βάρος και έχουν πιο λεπτή μέση συγκριτικά μ’ εκείνους που δεν τα προτιμούν, σύμφωνα με έρευνα.

Αβοκάντο: Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του φρούτου σε λιπαρά του δίνει μια κρεμώδη υφή και το κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα και απολαυστική τροφή. Περιέχει, επίσης, πολλές φυτικές ίνες, έτσι μένεις χορτάτη για περισσότερες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS