GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ5 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου και να εξοικονομήσεις...

5 απλά βήματα για να οργανώσεις το ψυγείο σου και να εξοικονομήσεις χώρο

Μάθε πού, πώς και γιατί πρέπει να αποθηκεύεις κάθε ομάδα τροφίμων.

Το ψυγείο είναι η βάση της κουζίνας μας και πρέπει να είναι οργανωμένο, ώστε να μπορείς να έχεις εύκολα πρόσβαση σε κάθε τρόφιμο.

Ένα οργανωμένο ψυγείο δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστο, αλλά προσθέτει επίσης αποτελεσματικότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις προάγει ακόμη και την καλύτερη υγεία.

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι τα 5 απλά βήματα που χρειάζεται να κάνεις για να οργανώσεις το ψυγείο σου και να εξοικονομήσεις χώρο.

Άδειασε το ψυγείο σου
Για να οργανώσεις με τον πιο τέλειο τρόπο το ψυγείο σου, θα πρέπει να ξεκινήσεις από το μηδέν. Άδειασέ το εντελώς και άπλωσε τα συσκευασμένα προϊόντα στους πάγκους της κουζίνας ή σε καθαρές επιφάνειες, ώστε να μπορείς να δεις τα πάντα πριν αποφασίσεις τι αξίζει να μπει ξανά στο ψυγείο. Πέτα τα ληγμένα τρόφιμα και κράτα μόνο αυτά που σκοπεύεις να καταναλώσεις ή που χρειάζεσαι.

Χαρτογράφησε τη διάταξη του ψυγείου σου
Τοποθέτησε τα ωμά τρόφιμα στο χαμηλότερο ράφι.Τα ωμά πουλερικά πρέπει να βρίσκονται πάντα στο κάτω μέρος του ψυγείου, καθώς μπορεί να μεταφέρουν σαλμονέλα. Επομένως θα πρέπει να τα τοποθετήσεις κάτω από οτιδήποτε άλλο, ώστε να μην μπορεί να διαρρεύσει σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Δημιούργησε ζώνες

Στη συνέχεια, εξέρασε τους πιο συχνούς λόγους που εσύ ή η οικογένειά σου ανοίγετε το ψυγείο και δημιούργησε ζώνες για ευκολότερη πρόσβαση σε αυτά τα συχνά χρησιμοποιούμενα τρόφιμα. Δημιούργησε μια ζώνη σνακ, μια ζώνη ποτών και μια ζώνη έτοιμων γευμάτων. Να θυμάσαι ότι τα περισσότερα ψυγεία μπορούν να προσαρμόσουν τα ράφια για να δημιουργήσουν χώρο για τις συγκεκριμένες ανάγκες σου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να αφαιρείς τα καρυκεύματα στο τέλος της ημέρας για να φτάσεις αυτό το μπουκάλι κρύου νερού που σταδιακά έφτασε στο πίσω μέρος του ψυγείου.

Αποθήκευσε όλα τα τρόφιμα σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία
Κάνε το ψυγείο σου πιο λειτουργικό από ποτέ αποθηκεύοντας τα τρόφιμα σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία – στοιβάζονται όμορφα και είναι καθαρά ώστε να μπορείις να διες τι περιέχουν.

Βάλε τα είδη παντοπωλείου στο πίσω μέρος του ψυγείου
Πολύ συχνά, όταν φέρνουμε στο σπίτι νέα προϊόντα από το παντοπωλείο, τα τοποθετούμε ακριβώς μπροστά. Ωστόσο, με το να αποθηκεύεις τα πράγματα μπροστά, τα προϊόντα που έχουν λήξει ή σύντομα θα λήξουν θα επανεμφανιστούν ως υπενθύμιση είτε να τα πετάξεις είτε να τα χρησιμοποιήσεις πριν χαλάσουν. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια καθαρή και οργανωμένη ρύθμιση.

Προσθήκη ετικετών
Επειδή εσύ αφιέρωσες χρόνο για να φτιάξεις ένα οργανωμένο ψυγείο δεν σημαίνει ότι η υπόλοιπη οικογένεια θα το καταλάβει αμέσως. Γι΄αυτό πρόσθεσε ετικέτες σε διαφορετικές ζώνες ώστε οποιοσδήποτε ανοίγει το ψυγείο να μπορεί να αναζητήσει τη σωστή ετικέτα αντί να καταστρέψει όλη τη δουλειά που έκανες.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS