ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ5 λόγοι για να βάλεις τις μπανάνες στη διατροφή σου

5 λόγοι για να βάλεις τις μπανάνες στη διατροφή σου

Αποτελεί ιδανική επιλογή για όσες αγαπούν τα γλυκά αλλά προσέχουν τη σιλουέτα τους.

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα παγκοσμίως. Η πλούσια, γλυκιά γεύση τους ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές και σνακ. Τα συστατικά που περιέχουν είναι πολύτιμα για τον οργανισμό.

Οι μπανάνες ως φάρμακο
Έρευνες έχουν αποδείξει πως η κατανάλωσή τους βοηθά την σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα. Την ίδια ώρα αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων οπότε μπορείς να τις επιλέγεις ως δεκατιανό ή σνακ μετά την προπόνηση. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά και οι μπανάνες είναι εξαιρετικά πλούσιες σε κάλιο και ηλεκτρολύτες.

Οι ηλεκτρολύτες διευκολύνουν την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζουν τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπούν τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, νιώθουμε ατονία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρούμαστε από κράμπες.

1) Βοηθούν στην πέψη

Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες, οι μπανάνες δημιουργούν αλυσίδες λιπαρών οξέων που βοηθούν στην πεπτική λειτουργία.

2) Είναι πλούσιες σε κάλιο

Οι μπανάνες είναι εξαιρετική πηγή καλίου καθώς μία μέτρια μπανάνα περιέχει 9% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Μια διατροφή πλούσια σε κάλιο μειώνει την αρτηριακή πίεση καθώς και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

3) Ενισχύουν την απώλεια βάρους

H μπανάνα έχει ελάχιστες θερμίδες-περίπου 100-ενώ αποτελεί ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά έχει επανειλημμένα συνδεθεί με απώλεια βάρους.

4) Βοηθούν την καρδιακή λειτουργία

Το κάλιο και το μαγνήσιο είναι δύο μέταλλα αναγκαία για την καλή καρδιακή υγεία. Το κάλιο βοηθά τα νεφρά να αοπομακρύνουν το περίσσιο αλάτι, με αποτέλεσμα να ασκείται λιγότερη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία.

5) Περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά

H ντοπαμίνη που βρίσκεται στην μπανάνα λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό ενώ παράλληλα βοηθά στην αλλαγή της διάθεσής μας.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS