GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ6 λόγοι για να βάλεις φέτος τον ανανά στη διατροφή σου

6 λόγοι για να βάλεις φέτος τον ανανά στη διατροφή σου

Όλα τα οφέλη του νόστιμου, καλοκαιρινού φρούτου που αξίζει να δοκιμάσεις αυτή τη σεζόν.

Οανανάς είναι ένα απίστευτα γευστικό, υγιεινό τροπικό φρούτο. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και άλλες χρήσιμες ενώσεις, όπως ένζυμα που μπορούν να μας προστατεύσουν από φλεγμονές και ασθένειες. Συνήθως καταναλώνεται ωμός, ψημένος σε φαγητά ή σε μορφή χυμού.

Έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία αφού βελτιώνει αισθητά την πέψη, το ανοσοποιητικό σύστημα και επιταχύνει την ανάρρωση από χειρουργικές επέμβασεις. Περιέχει ελάχιστες θερμίδες, γεγονός που τον καθιστά μια εξαιρετική διατροφική επιλογή για τις γυναίκες που προσέχουν την σιλουέτα τους. Αξίζει να σημειωθεί πως 100 γραμμάρια ανανά περιέχουν μόλις 83 θερμίδες.

1) Πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά

Ο ανανάς περιέχει επίσης ίχνη φωσφόρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της οξείδωσης και αποτρεέπουν την δημιουργία φλεγμονών. Περιέχει επίσης άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, όπως χαλκό, θειαμίνη και βιταμίνη Β6, τα οποία είναι απαραίτητα για έναν υγιή μεταβολισμό.

2) Καλύτερη πέψη

Το γευστικό αυτό φρούτο περιέχει ένα πεπτικό ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαϊνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνικών μορίων. Μόλις διασπαστούν, τα μόρια απορροφώνται ευκολότερα οδηγώντας στην βελτίωση της πέψης.

3) Βοηθά στην απώλεια βάρους

Οι φυτικές ίνες, σε βοηθούν να παραμείνεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μειώνοντας ταυτόχρονα τη συνολική κατανάλωση ενέργειας. Η γλυκιά του γεύση τον καθιστά καλή εναλλακτική λύση αντί για όλα αυτά τα γλυκά με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που θα επέλεγες.

4) Όμορφο δέρμα

Η βρωμελαΐνη και η βιταμίνη C είναι εξαιρετικές για το δέρμα αφού έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που δρουν ενάντια στην ακμή. Αν πάσχεις από τριχόπτωση έχεις ένα λόγο παραπάνω να τον επιλέξεις αφού βοηθά τα μαλλιά να αναπτυχθούν ταχύτερα και να είναι πιο πυκνά.

5) Έχει αντικαρκινική δράση

Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι ο ανανάς και οι ενώσεις του μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ελαχιστοποιώντας το οξειδωτικό στρες.

6) Λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης θρομβώσεων

Λόγω των υψηλών επιπέδων βρομελίνης, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερβολικής πήξης του αίματος. Αυτό κάνει τον ανανά ένα πολύ καλό και υγιεινό σνακ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS