GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ7 καλοκαιρινά φρούτα που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου

7 καλοκαιρινά φρούτα που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη στιγμή για να χάσεις μερικά περιττά κιλά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και προπαντώς χωρίς στερήσεις. Η αφόρητη ζέστη, η μειωμένη όρεξη καθώς και η εφίδρωση συμβάλλουν στο να μειώσουμε το φαγητό και να δούμε διαφορά στη ζυγαριά μας.

Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να συμπεριλάβεις περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σου. Θα σε ενυδατώσουν, αποτελούν υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας (στην παραλία, στο γραφείο κ.ά) ενώ παράλληλα ενισχύουν την καύση του λίπους.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σου τη λίστα με τα 7 φρούτα που βοηθούν την απώλειας βάρους και έχουν πολλά ακόμη οφέλη για το δέρμα και τον οργανισμό σου.

7 φρούτα που αξίζει να προσθέσεις στη διατροφή σου

1) Καρπούζι

Το καρπούζι περιέχει έως και 92% νερό και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β6, C, αμινοξέα και φυτικές ίνες.

2) Πεπόνι

Γλυκό, νόστιμο και με ελάχιστες θερμίδες το πεπόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού.

3) Mango

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε πηκτίνη και τόνους άλλων θρεπτικών ουσιών όπως οι βιταμίνες Α, C, D και οι φυτικές ίνες για όσους πάσχουν από περιστασιακή δυσκοιλιότητα.

4) Ανανάς

Η γεύση του είναι υπέροχη γι’αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται σε σαλάτες, χυμούς και smoothies. Έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθά στην πέψη και ενισχύει τον μεταβολισμό.

5) Βατόμουρα

Θα τα βρεις κατεψυγμένα σε όλα τα super market και αξίζει να τα δοκιμάσεις. Μπορείς να τα τρως σκέτα σαν σνακ, να τα κάνεις παγωτό sorbet ή να τα προσθέσεις σε smoothies.

6) Δαμάσκηνο

Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα χαμηλών θερμίδων που είναι πλούσια σε διαιτητικές ίνες, σορβιτόλη και ισατίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στην ανακούφιση των προβλημάτων πέψης όπως η δυσκοιλιότητα. Τα δαμάσκηνα είναι επίσης χαμηλά σε γλυκαιμικό δείκτη, επομένως ιδανικά για διαβητικούς ασθενείς που επιθυμούν να χάσουν βάρος.

7) Ροδάκινο

Τα ροδάκινα είναι ένας ιδανικός συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων και μπορείτε να τα συμπεριλάβεις με διάφορους τρόπους στη διατροφή σου. Κατανάλωσέ τα ολόκληρα είτε πρόσθεσέ τα στο νερό σου για να φτιάξεις ένα detox νερό. Εννοείται πως μπορούν να προστεθούν σε χυμούς, σαλάτες, smoothies και λοιπές συνταγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS