GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΑν θες να χάσεις βάρος τότε αυτό είναι το γεύμα που δεν...

Αν θες να χάσεις βάρος τότε αυτό είναι το γεύμα που δεν πρέπει να παρακάμπτεις

‘Οταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, αναζητάς δίαιτες και προγράμματα διατροφής που θα σου εξασφαλίσουν γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, έτσι δεν είναι;
Αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν πως πρέπει να κάνουν είναι να μειώσουν την πρόσληψη των θερμίδων. Μερικά προγράμματα διατροφής περιλαμβάνουν την αποφυγή υδατανθράκων ή άλλες ομάδες τροφίμων, όμως τα περισσότερα από αυτά προσπαθούν να βγάζουν τις περίσσιες θερμίδες από το πιάτο σου, ώστε να μπορέσει ο οργανισμός σου να κάψει αυτές που μπορεί, προκειμένου να χάσει βάρος.
Ένας τρόπος για να μειώσεις μερικές θερμίδες είναι να παραλείψεις το πρωινό. Σίγουρα, από μικρά παιδιά γνωρίζουμε πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αλλά πόσο κακό μπορεί να μας κάνει αν το παραλείψουμε; Αποδεικνύεται ότι το να παρακάμψεις το πρωινό σου είναι ένας καλός δείκτης για την απώλεια βάρους. Ο Suzy Weems, Ph.D., διαιτολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Baylor, εξηγεί όμως πως το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι απαραίτητο.

«Ναι, πρέπει να τρώτε το πρωινό σας», λέει. «Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι μόνο το πρωινό θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αυτό που έχει σημασία είναι τι επιλέγετε», συνεχίζει ο Weems.

α καλά νέα είναι πως μ΄ένα υγιεινό πρωινό, μπορείς να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να χάσει τα κιλά που θέλεις, εύκολα και γρήγορα. Και το κυριότερο να διατηρήσεις το βάρος σου στο επίπεδο που επιθυμείς.

Ενώ ένα καλό πρωινό μπορεί να βοηθήσει τους στόχους σου για απώλεια βάρους, πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα ότι επιλέγεις τα κατάλληλα τρόφιμα. Μπορεί ένα μπολ με δημητριακά να φαντάζει ως μια από τις ιδανικότερες επιλογές όμως περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, γεγονός που τα καθιστά απαγορευμένα. Επίσης ούτε οι τηγανίτες και οι βάφλες είναι καλές επιλογές, λόγω του ότι περιέχουν υψηλές ποσότητες επεξεργασμένου αλευριού. Παρομοίως, τα τοστ, τα muffins και οι μπάρες συχνά περιέχουν υπερβολική ποσότητα ζάχαρης με λίγη πρωτεΐνη, γι’ αυτό και αυτά θα πρέπει να τα αποφεύγεις. Το ίδιο ισχύει και με τον χυμό φρούτων.

Οι υγιεινές επιλογές πρωινού περιλαμβάνουν εκείνες που περιέχουν πρωτεΐνες, υγιή λίπη, υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές θερμίδες

Βρώμη με φρούτα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες, αυγά, αβοκάντο και σπανάκι είναι από τις πιο θρεπτικές επιλογές

Ακόμα και ένα smoothie με πρωτεΐνες, λαχανικά και φρούτα μπορεί να σε βοηθήσει να τροφοδοτήσεις με θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό σου στο ξεκίνημα της ημέρας σου.

Αν δεν μπορείς χωρίς καφέ, μπορεί ένα φλυτζάνι θα αποτελεί μέρος του πρωινού σου, αρκεί να μην προσθέτεις πολλή ζάχαρη.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS