GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗAυτά τα φρούτα θα σου χαρίσουν την πιο λαμπερή επιδερμίδα

Aυτά τα φρούτα θα σου χαρίσουν την πιο λαμπερή επιδερμίδα

Πολλές φορές ακούσαμε και διαβάσαμε ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φρούτων και λαχανικών είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του οργανισμού αλλά και για το δέρμα. Ξέρατε όμως ότι κάποια συγκεκριμένα φρούτα είναι εξαιρετικά φιλικά προς το δέρμα;

Δείτε ποια είναι μερικά από τα κορυφαία φρούτα που πρέπει να καταναλώνετε ώστε να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα.

Μήλα: Μπορεί να μην είναι ένα από αυτά τα καινούργια superfoods αλλά το κλασικό μήλο είναι από τα αγαπημένα του δέρματός σας. Για νεανική επιδερμίδα προτιμήστε τα κόκκινα τα οποία περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου ώστε να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματος.

Mύρτιλα: Αυτές οι μικρές μπλε μπαλίτσες περιέχουν πολύ περισσότερη δύναμη από ότι νομίζετε. Είναι φανταστική πηγή αντιοξειδωτικών και είναι πλούσια σε ίνες και βιταμίνη Α και C που μπορούν να κάνουν θαύματα για το δέρμα σας.

Ανανάς: Ο ανανάς έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποιους πολιτισμούς ως φαρμακευτικό φυτό για χρόνια αφού είναι το μοναδικό φρούτο που περιέχει ένα ένζυμο που λέγεται βρομελίνη που καταπολεμά φλεγμονές και οιδήματα του δέρματος.

Φράουλες: Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μπολ με φράουλες; Φάτε χωρίς δεύτερη σκέψη και το δέρμα σας θα σας ευχαριστεί. Αυτές οι κόκκινες μπουκιές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ελλαγικό οξύ που καταπολεμά τις βλάβες από τον ήλιο αλλά και τις ρυτίδες.

Παπάγια: Η παπάγια είναι ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνη Α αλλά και ένζυμο Papaya is a fruit practically exploding with vitamin A and the enzyme παπαΐνης που βοηθά στη διάσπαση των ανενεργών πρωτεϊνών αλλά και στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Κεράσια: Εκτός από το γεγονός ότι είναι πεντανόστιμα, έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά από οποιοδήποτε άλλο φρούτο που βοηθούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS