GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΑυτές είναι οι 4 πιο υγιεινές τροφές για το πρωινό σου

Αυτές είναι οι 4 πιο υγιεινές τροφές για το πρωινό σου

Ξεκίνα με ενέργεια και δύναμη την κάθε μέρα σου!

Το ακούς και το ξανακούς από τους ειδικούς. Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Είναι αυτό που θα σου δώσει την ενέργεια και τη δύναμη να φέρεις τις πολλές υποχρεώσεις σου εις πέρας και να μη… σέρνεσαι από τη στιγμή που θα φύγεις από το σπίτι σου.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως πρωινό δεν θεωρείται ένας γρήγορος καφές ή ένα κριτσίνι που τρως στην πόρτα φεύγοντας. Για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου και να πάρεις θρεπτικά συστατικά πρέπει να φας ένα ολοκληρωμένο γεύμα με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες, που θα σε «κρατήσει».

Αυτό είναι το μοναδικό συστατικό που οι διαιτολόγοι προτείνουν να προσθέτεις στον καφέ σου!
Αν, μάλιστα, τώρα είσαι σε τηλεργασία… έχεις όλο τον χρόνο να επιμεληθείς με άνεση το πρωινό σου χωρίς να σε κυνηγά ο χρόνος. Ξέχνα, λοιπόν, τα snacks του… χεριού και φάει κάθε πρωί μία από τις παρακάτω τροφές για δύναμη και ενέργεια όλη μέρα.

Οι 4 πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να εντάξεις στο πρωινό σου:

1 Αυγά

Με τα αυγά μπορείς να φτιάξεις άπειρες συνταγές για πρωινό! Μπορείς να τα κάνεις βραστά, ομελέτα, τηγανητά, french toast… Και να πάρεις πολλές θρεπτικές ουσίες από αυτά. Βλέπεις, τα αυγά είναι από τις λίγες τροφές από τις οποίες προσλαμβάνεις βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Κάθε αυγό, επίσης, περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και χολίνης, που είναι αναγκαία για την υγεία του εγκεφάλου.

2 Βρώμη

Σε όποια συνταγή κι αν προσθέσεις βρώμη να ξέρεις πως θα επωφεληθείς από αυτή. Η βρώμη κάνει καλό στην καρδιά, ενώ έχει την ικανότητα να μειώνει φυσικά τα επίπεδα χοληστερόλης χάρη στις φυτικές ίνες και τη β-γλυκάνη που περιέχει.

3 Πράσινα smoothies

Φτιάξε κάθε πρωί ένα smoothie με πράσινα λαχανικά και φρούτα και επωφελήσου από όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει το καθένα.

Δοκίμασε να φτιάξεις ένα μπανάνα-αβοκάντο smoothie με τα εξής υλικά:

½ κούπα νερό καρύδας

1 παγωμένη και κομμένη σε κομμάτια μπανάνα

1 μικρό αβοκάντο

½ κούπα παγωμένο ανανά σε κομμάτια

¼ κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λάιμ

Βάλε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και απόλαυσε… το πράσινο και πολύ θρεπτικό smoothie σου!

4 Τοστ με ψωμί ολικής άλεσης, φρούτα και βούτυρο ξηρών καρπών

Πάρε δυο φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης, άλειψέ το με βούτυρο αμυγδάλου ή άλλου ξηρού καρπού, πρόσθεσε σπόρους ροδιού, σταφίδα ή φυστίκια και απόλαυσε το superfood που μόλις έφτιαξες!

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS