GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΛόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις το σταφύλι στη διατροφή σου

Λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις το σταφύλι στη διατροφή σου

Νόστιμα, ζουμερά, και σούπερ θρεπτικά. 

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του σταφυλιού, ένα αγαπημένο μας φρούτο το οποίο έχει πλούσιες ευεργετικές ιδιότητες και είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο υγιεινές προσθήκες στη διατροφή μας.

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως οι διατροφολόγοι το προτείνουν σε όλες σχεδόν τις διατροφές.

Πρόκειται για ένα φρούτο που έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, έχει αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε ρεσβερατρόλη, πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Το σταφύλι βελτιώνει τη μνήμη, και μπορεί να προσττεύσει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ενώ κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι η γεύση που έχει οφείλεται στα φυσικά του σάκχαρα και όχι στη ζάχαρη.

Επίσης η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στα σταφύλια αποτελεί μια ασυναγώνιστη ομάδα για την προστασία των κυττάρων του σώματος, των αρτηριών και των αγγείων.

Μάλιστα πολλές γυναίκες το προτιμούν αφού εκτός από την γλυκιά γεύση του καταπολεμά την κυτταρίτιδα, αφού έχει την ιδιότητα να εντοπίζει τα σημεία που υπάρχει η “φλούδα πορτοκαλιού” και να την αντιμετωπίζει δραστικά.

Τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι πολλές μάσκες για περιποίηση προσώπου είναι με σταφύλι, αφού βοηθάει πολύ στην αντιγήρανση. Η ουσία που περιέρχει έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιεί γονίδια που σχετίζονται με βραδύτερη γήρανση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Επίσης σύμφωνα με έρευνες, έχει αντικαρκινική δράση και συγκεκριμένα λειτουργεί εξαιρετικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Το σταφύλι ακόμη μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων μιας και χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να η ροή και λειτουργία του αίματος να είναι υγιής και φυσιολογική.

Ακόμη κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε, είναι ότι προκαλεί κορεσμό κάτι που σημαίνει πως σε κάνει να νιώθεις χορτάτη για αρκετές ώρες. Το κάλιο που επίσης περιέχει αυξάνει τη διούρηση που βοηθά στην αποβολή των τοξινών ενώ κάνουν καλό και στην όραση.

Τα οφέλη πολλά, η επιλογή δική σου!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS