GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΧρήσιμα tips για να μην το παρακάνεις με το φαγητό στις διακοπές

Χρήσιμα tips για να μην το παρακάνεις με το φαγητό στις διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι απαραίτητες για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε και να πάρετε δυνάμεις για τις υποχρεώσεις της επερχόμενης σεζόν.

Αυτό συνεπάγεται και αποχή από τη στέρηση και το μέτρημα θερμίδων, όχι όμως και διατροφικές υπερβολές αν θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας.

Δείτε κάποιους βασικούς κανόνες για να απολαύσετε τρόφιμα και ροφήματα με λιγότερες θερμίδες, χωρίς να τις μετράτε:

Καλό πρωινό: Το πρωινό είναι ένα γεύμα που δίνει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, για να ξεκινήσετε εφοδιασμένοι την ημέρα, ενώ παράλληλα, βοηθά στον έλεγχο της πείνας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ένα πλήρες πρωινό μπορεί να είναι για παράδειγμα, 1 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά και 1 φρούτο ή 1 τοστ και 1 ποτήρι φυσικός χυμός.

Σνακ στην παραλία: Η κατάλληλη διατροφή ακόμα και στην παραλία, θα σας βοηθήσει να έχετε την απαραίτητη ενέργεια και την αντοχή για να χαρείτε το κολύμπι αλλά και να αντισταθείτε στους πειρασμούς που μπορεί να εμφανιστούν μπροστά σας. Επιλέξτε θρεπτικά σνακ, όπως μία μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης, μία χορταστική πολύχρωμη φρουτοσαλάτα ή ένα τοστ.

Light επιδόρπια: Smoothies φρούτων (γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών χτυπημένα με φρούτα), παγωμένο γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς ή φρούτα, γρανίτες ή light γλυκά ή παγωτά μπορεί να περιέχουν λιγότερα λιπαρά ή/και ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, αντί για ζάχαρη, με αποτέλεσμα το συνολικό θερμιδικό περιεχόμενο να είναι μικρότερο σε σχέση με το αντίστοιχο «κανονικό» προϊόν. Επειδή όμως και αυτά αποδίδουν θερμίδες, είναι καλό να τα καταναλώνετε με μέτρο και να μην το παρακάνετε.

Ροφήματα με λίγες ή μηδενικές θερμίδες: Ο κίνδυνος αφυδάτωσης εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, ιδίως τις μεσημεριανές ώρες, είναι αυξημένος και επιτείνεται σε μεγάλο βαθμό όταν κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα. Μην ξεχνάτε την τακτική πρόσληψη νερού αλλά και άλλων μη αλκοολούχων ροφημάτων, που επίσης συστήνονται για την επαρκή πρόσληψη υγρών, όπως χυμούς, κρύο τσάι, αναψυκτικά, σόδα κτλ. Προτιμήστε όμως τις light εκδοχές, όπως αναψυκτικά τύπου light ή zero, έτοιμο κρύο τσάι χαμηλών ή μηδενικών θερμίδων.

Άσκηση: Τοι κολύμπι και δραστηριότητες, όπως το beach volley, οι ρακέτες, το θαλάσσιο σκι, θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις καύσεις θερμίδων. Ακόμη λοιπόν και αν έχετε «ξεφύγει» στο φαγητό, θα αντισταθμίσετε τις «έξτρα» θερμίδες, αποτρέποντας την αύξηση του βάρους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS