GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΕσύ ξέρεις πόσες θερμίδες έχει ο καφές σου;

Εσύ ξέρεις πόσες θερμίδες έχει ο καφές σου;

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή της ημέρας από την ώρα που ξυπνάς και απολαμβάνεις τον αγαπημένο σου καφέ. Για πολλούς αυτή η στιγμή δεν είναι απλά ρουτίνα, αλλά ιεροτελεστία.

Ωστόσο, πολλές φορές ακούμε πως ο καφές πρέπει να μένει γνήσιος και έντονος έτσι ώστε να τον απολαμβάνεις καλύτερα. Έλα που όμως πολλοί από εμάς θέλουμε και μια γλυκιά νότα στον καφέ. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσθέσουμε ζάχαρη. Κάτι το οποίο σίγουρα δεν κάνει καλό όχι μόνο στην γεύση του καφέ αλλά και στην σιλουέτα μας.

Πόσες θερμίδες έχει ένα κουταλάκι ζάχαρη;

Σκέψου για αρχή ότι ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρης αντιστοιχεί περίπου σε 20 θερμίδες και ένα γαλατάκι αν είναι πλήρες έχει 20 με 30 θερμίδες. Κάνοντας τους υπολογισμούς λοιπόν αν στον καφέ που φτιάχνεις σπίτι βάζεις και γάλα και ζάχαρη και… δεν τα λυπάσαι, έχεις φτάσει περίπου στις 40 θερμίδες και πάνω, αναλόγως πόσες κουταλιές βάζεις. Το ίδιο ισχύει και για τον στιγμιαίο αλλά και τον εσπρέσο.

Για τους λάτρεις του cappuccino να σου πούμε ότι παίζει ρόλο το φρέσκο γάλα. Αν περιέχει φρέσκο γάλα το αφρόγαλα έχει 160 θερμίδες. Αν βάλεις σαντιγί όμως οι θερμίδες φτάνουν τις 333.

Για το freddo cappuccino όμως που έχει light γάλα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, οι θερμίδες ξεκινούν από 75 ανάλογα με την ποσότητα.

Το Freddoccino Espresso που θα σε δροσίσει τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού γνωρίζεις ότι περιέχει ζάχαρη, φρέσκο γάλα και θρυμματισμένο πάγο μπορεί να φτάσει στις 330 θερμίδες.

Ο Mochaccino Espresso με την προσθήκη σοκολάτας και σαντιγί φτάνει στις 400 θερμίδες. Δεν είναι και τόσο καλή επιλογή αν θέλεις να προσέξεις την σιλουέτα σου.

Από την άλλη, καφέδες με αλκοόλ όπως ο Irish Coffee(καφές φίλτρου ή Espresso με Irish whiskey), ο Bailey’s Irish Cream Coffee και άλλοι περιέχουν 380 θερμίδες και μπορούν να αγγίξουν μέχρι και τις 430.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS