GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗMάνγκο: Λόγοι που ίσως δεν ήξερες, για να το βάλεις στη διατροφή...

Mάνγκο: Λόγοι που ίσως δεν ήξερες, για να το βάλεις στη διατροφή σου

Αν δεν έχετε εντάξει ακόμα το μάνγκο στη διατροφή σας υπάρχουν κάποιοι πολύ καλοί λόγοι να το κάνετε

Το μάνγκο είναι ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία, πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδιαίτερα χορταστικό, χωρίς να μας φορτώνει με πολλές θερμίδες.

Το «φρούτο της Ινδίας», όπως ονομάζεται μερικές φορές, είναι συνήθως καμπυλωτό, στενόμακρο, με πράσινη, ροζέ κίτρινη ή κόκκινη φλούδα και σάρκα πολύ αρωματική σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και έχει ένα πολύ μεγάλο, επίπεδο κουκούτσι που δεν τρώγεται.

Πολλοί μάλιστα το αποκαλούν τον «βασιλιά των φρούτων», λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας, αλλά και της εκπληκτικής του γεύσης.

Η κατανάλωση ενός μάνγκο την ημέρα καλύπτει το 40% των αναγκών μας για φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην ομαλότερη λειτουργία του εντέρου και περιορίζοντας τον κίνδυνο για ορισμένες μορφές καρκίνου.

Τα μάνγκο είναι χαμηλά σε λιπαρά και έχουν λίγες θερμίδες (59 ανά 100 γρ.). Είναι μια τροφή χαμηλή σε νάτριο συνεπώς, μπορούν να καταναλωθούν από άτομα που ακολουθούν διατροφή για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον είναι πλούσια σε ένα ένζυμο που έχει καταπραϋντική δράση για το στομάχι και περιέχουν βήτα καροτένιο. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτού του αντιοξειδωτικού, λειτουργεί ως «ασπίδα» ενάντια σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Είναι επιπλέον μια καλή πηγή καλίου και βιταμίνης B6 που απαιτείται για την παραγωγή ορμονών GABA στον εγκέφαλο. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως το μάνγκο, συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες. Αποτελεί σύμμαχο των ασθενών με διαβήτη καθώς ρυθμίζει τα επιπέδα του σακχάρου στο αίμα. Τέλος, ανακουφίζει τους φραγμένους πόρους του δέρματος και είναι κατάλληλο για άτομα που υποφέρουν από ακμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS