GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΘέλεις να χάσεις βάρος; Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα ροφήματα 

Θέλεις να χάσεις βάρος; Αυτά είναι τα καλύτερα και τα χειρότερα ροφήματα 

Το αλκοόλ είναι μία από τις χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις ενώ αντίθετα το τσάι μία από τις καλύτερες.

Eάν προσπαθείς να αδυνατίσεις καλό θα ήταν να εστιάσεις στον προγραμματισμό των γευμάτων σου και παράλληλα να δημιουργήσεις μια κατάλληλη για εσένα fitness ρουτίνα. Την ίδια ώρα οφείλεις να προσέξεις τα ροφήματα που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση καθώς αρκετά από αυτά δεν είναι τόσο «αθώα» όσο νομίζεις.

Ακόμα κι αν τρως σωστά και πηγαίνεις τακτικά στο γυμναστήριο, τα πολλά αναψυκτικά ή cocktails (και όλα τα αλκοολούχα ποτά) είναι καταστροφικά για την διατροφή σου και παράλληλα καθυστερούν την απώλεια βάρους. Εξαιρετικά πλούσια σε ζάχαρη και θερμίδες, αποτελούν δύο από τις χειρότερες επιλογές που μπορείς να κάνεις όσο προσπαθείς να χάσεις λίπος.

Τα καλύτερα ροφήματα για να χάσεις βάρος

1) Νερό

Όλες μας έχουν ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας αφού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Το να παραμένεις επαρκώς ενυδατωμένη είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της όρεξης γι’ αυτό φρόντισε να πίνεις το λιγότερο 2,5-3 λίτρα νερό ημερησίως.

2) Πράσινο τσάι

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις. Ενισχύει τον μεταβολισμό ενώ διατίθενται σε πολλές, διαφορετικές γεύσεις που θα λατρέψεις.

3) Καφές φίλτρου χωρίς ζάχαρη

Οι επιλογές αυτού του καφέ είναι απεριόριστες. Από τον σκέτο μέχρι γεύσεις όπως το φουντούκι, η βανίλια, η καραμέλα ή η σοκολάτα. Θεωρείται ο πιο ελαφρύς καφές και αν επιλέξεις κάποια γεύση η προσθήκη ζάχαρης είναι περιττή.

Τι να αποφύγεις

1) Αναψυκτικά

2) Αλκοολούχα ποτά

3) Cocktails

Το αλκοόλ έχει αρκετές θερμίδες, για την ακρίβεια 7 θερμίδες ανά γραμμάριο και αναστέλλει την γλυκονεογένεση, μια διαδικασία στην οποία χρησιμοποιείται και λίπος για ενέργεια. Για τα άτομα με σωματικό βάρος εντός των επιθυμητών ορίων, ήπια κατανάλωση θεωρείται το ένα ποτό για τις γυναίκες ημερησίως και τα δυο ποτά για τους άνδρες, αν και εφόσον η προσθήκη αυτή δεν οδηγεί σε εκτροπή από το θερμιδικό ισοζύγιο που πρέπει να τηρείται. Στη περίπτωση όμως που επιβάλλεται η απώλεια βάρους, συστήνεται ο περιορισμός της ημερήσιας κατανάλωσης του αλκοόλ σε 1 ποτό.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS