GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗ7 tips που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τη ζάχαρη από τη...

7 tips που θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τη ζάχαρη από τη ζωή σου

H ζάχαρη γενικότερα γνωρίζουμε όλοι ότι δεν μας κάνει και τόσο καλό, ωστόσο ορισμένοι δυσκολεύουνται να την βγάλουν από τη ζωή τους. Ειδικότερα αυτοί που λατρεόυν καθετί γλυκό, τότε ίσως τους μοιάζει ακόμη πιο δύσκολο, όμως είναι εφικτό.

Πρόσεξε ιδιαίτερα την καλά κρυμμένη ζάχαρη!

Τα πιο κάτω tips θα σε βοηθήσουν. Αρκεί να τα εφαρμόσεις σωστά:

Βρες τι περιέχει ζάχαρη στο ψυγείο σου: H ζάχαρη να ξέρεις δεν υπάρχει μόνο στα γλυκά αλλά και σε πολλά άλλα τρόφιμα ή ροφήματα. Υπάρχουν αυτά που σου φαίνονται “αθώα” όμως δεν είναι . Όπως για παράδειγμα φρουτοχυμοί, που ναι, είναι πλούσιοι σε ζάχαρη.

Προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων: Το μέλι και τα σιρόπια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι πράγματα που δείχνουν “φυσικά” αλλά στην ουσία είναι απλά ένα άλλο πρόσωπο της ζάχαρης.

Πέταξε ό,τι υπάρχει στην κουζίνα σου και έχει ζάχαρη σε μη φυσική μορφή: Μπισκότα, μαρμελάδες, σοκολάτες, σάλτσες, μπάρες, γιαούρτια, παγωτά, επεξεργαμένα φαγητά, και οτιδήποτε άλλο σχετικό βρεις πέτα το στα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χαλιναγώγησε τις λιγούρες σου: Πολλές φορές μέσα στη μέρα νιώθουμε μία λιγούρα για γλυκό. Αυτός ο παράγοντας είναι καθαρά ψυχολογικός και είναι κάτι που μπορεί να ελεγχθεί 100% από σένα. Για κάποιο λόγο έχουμε μετατρέψει ψυχολογικά το γλυκό, σε επιβράβευση για εμάς. Μάθε να θεωρείς επιβράβευση το ωραίο λείο δέρμα και το υπέροχο σώμα που θα έχεις μερικούς μήνες αφού θα απαλλαγείς εντελώς από τη ζάχαρη.

Φαγητό στη δουλειά: Αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις φαγητό για να πάρεις μαζί στη δουλειά, μπορείς να παίρνεις μία σαλάτα από κάποιο μαγαζί και να κουβαλάς μαζί σου μόνο τη δική σου σος που θα έχεις φτιάξει με δικά σου σπιτικά υλικά. (Αναφερόμαστε σε λίγο καιρό που θα βγεις από το σπίτι σου, αλλά στο γράφουμε γιατί είναι σημαντικό και πρέπει να το ξέρεις).

Μην πέσεις στην παγίδα του ‘υγιεινού φαγητού’: Το να παραγγείλεις σούσι, για παράδειγμα, μπορεί να σου φαίνεται μία υγιής επιλογή, ωστόσο το σούσι περιέχει αρκετή ζάχαρη.

Υπάρχουν και δύσκολες μέρες: Το πιο πιθανό είναι πως κάποιες μέρες δε θα αντέξεις και θα πέσεις στον πειρασμό να φας ζάχαρη. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι πως δεν υπάρχει πρόβλημα! Συνέχισε αμέσως μετά το πρόγραμμά σου και μην το βάζεις κάτω με την πρώτη παρασπονδία. Το μυστικό είναι να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου θεωρώντας πως τρώγοντας ένα γλυκάκι παραπάνω τα κατέστρεψες όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS