ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΔΙΑΤΡΟΦΗΒρήκαμε 5 νόστιμα ροφήματα που διώχνουν την πρωινή κούραση

Βρήκαμε 5 νόστιμα ροφήματα που διώχνουν την πρωινή κούραση

Ο καλύτερος τρόπος να γεμίσεις τις μπαταρίες σου είναι να κοιμάσαι 7-9 ώρες συνεχόμενα. Αν πάλι δεν τα καταφέρνεις, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να γεμίσεις μπαταίρες.

Πάμε τουλάχιστον να φτιάξουμε ένα ρόφημα που θα σε γεμίσει ενέργεια!

Ξυπνάς κουρασμένη; Δεν θέλεις με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι και βάζεις το ξυπνητήρι να χτυπά ανά 5 λεπτά (με αποτέλεσμα βέβαια να σε παίρνει ο ύπνος και να σηκώνεσαι μετά μέσα στην τρέλα για να προλάβεις τις δουλειές); Σε όλες μας έχει συμβεί.

Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς μπροστά σε έναν υπολογιστή, οι μαραθώνιοι online διασκέψεων, το άγχος των deadline, η ανάγκη να ασχολείσαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα μέσα στην ημέρα (ειδικά αν είσαι εργαζόμενη μητέρα) συμβάλουν στο να θέλεις… να κατεβάσεις τον γενικό και να κοιμηθείς όλη μέρα. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό μην το αναβάλλεις άλλο. Το σώμα μας πρέπει να το ακούμε!

Κάτι νόστιμο, με πολύ ωραίο άρωμα που θα σε γεμίσει ενέργεια, θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα διώξει το κακό mood από πάνω σου!

Πιο κάτω 5 διαφορετικές προτάσεις για όλα τα γούστα:

Smoothies με μούρα: Τρελαίνεσαι για smoothies; Κι εγώ το ίδιο! Πρόσθεσε στο ρόφημά σου μια γενναία ποσότητα βατόμουρα κάθε πρωί. Μπορούν να βοηθήσουν στη μακροχρόνια υγεία του εγκεφάλου και την προστασία από την απώλεια μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες και μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας των νευρώνων στον εγκέφαλο, λένε οι ειδικοί. Είναι και πάρα πολύ νόστιμα, λέω εγώ.

Νερό με λεμόνι: Τόσες φορές το έχεις διαβάσει πως ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί κάνει καλό! Μήπως ήρθε επιτέλους ώρα να το εντάξεις στις πρωινές σου συνήθειες; Τα λεμόνια περιέχουν υψηλά επίπεδα καλίου, το οποίο επιτρέπει περισσότερο οξυγόνο να φτάσει στον εγκέφαλο και να βελτιώσει τη λειτουργία του. Το νερό – με λεμόνι ή όχι – έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι εξαιρετικά ενυδατικό, το οποίο βοηθάει τον εγκέφαλο και ολόκληρο το σώμα σας να λειτουργεί καλύτερα. Δοκίμασε το και με ζεστό νερό! Θα εκπλαγείς πόσο ωραία θα νιώσεις.

Χυμός με παντζάρια: Μην κάνεις γκριμάτσες! Τα παντζάρια είναι πλούσια σε νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη συνέχεια αυξάνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του. Άλλαξες γνώμη ε; Αν μάλιστα πιείς ένα ποτήρι μισή ώρα πριν ξεκινήσεις τη γυμναστική, ακόμα καλύτερα.

Πράσινο τσάι: Είναι γνωστό πως το πράσινο τσάι έχει στον οργανισμό την ίδια επίδραση με το πρωινό σου καφεδάκι μιας και περιέχει καφεΐνη. Ήξερες, όμως ότι περιέχει επίσης αμινοξέα L-Theanine που συμβάλουν στο να περιορίσεις το άγχος και να νιώσεις ευεξία; Μην το αναβάλεις άλλο. Φτιάξε ένα κρύο ή ζεστό τσάι και ξεκίνα την μέρα σου με καλή διάθεση.

Ζεστή σοκολάτα: Κι αν δεν σου αρέσει τίποτα από τα προηγούμενα, κι αν δεν έχεις χρόνο για smoothies ή αν απλά σου αρέσει το άρωμα, η υφή και η γεύση της μαύρης σοκολάτας σου έχω καλά νέα: Το κακάο είναι πλούσιο σε φλαβανόλες, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση των γνωστικών λειτουργιών, επιβραδύνουν την γήρανση του εγκεφάλου και βοηθούν στο να είσαι πιο συγκεντρωμένη στο μάθημα ή στην online δουλειά σου. Το μόνο που χρειάζεται να τσεκάρεις είναι ότι το ζεστό σου ρόφημα θα περιέχει μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS