GOOD LIFEΓΕΥΣΗΣκέψου να έπινες 50 φλιτζάνια σοκολάτας κάθε μέρα

Σκέψου να έπινες 50 φλιτζάνια σοκολάτας κάθε μέρα

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να με κάνουν να σηκωθώ από το κρεβάτι μου πριν από τις 11 τα πρωινά του Σαββάτου. Ένα δωρεάν μάθημα ζαχαροπλαστικής γεμάτο σοκολάτα, όμως, είναι ένα από αυτά. Ένα δωρεάν μάθημα ζαχαροπλαστικής γεμάτο σοκολάτα που συνοδεύεται από καλή παρέα και καλό κρασί, ε, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να με κάνει να σηκώνομαι από το κρεβάτι μου χαρούμενη και ορεξάτη, κάθε μέρα!

Dsc3843

Για να πω, βέβαια, όλη την αλήθεια, εγώ “δεν τρώω γλυκά”. Πόσο συχνή αυτή η φράση! Αλλά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μπάρα ποιοτικής σοκολάτας –αληθινής σοκολάτας– και, ακόμη περισσότερο, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην ικανοποίηση του να δημιουργείς όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα σοκολατένια γλυκά με τα ίδια σου τα χέρια, και μετά να τα απολαμβάνεις με την παρέα που διάλεξες, πίνοντας ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στον (δυσεύρετο τους τελευταίους μήνες) ζεστό κυπριακό ήλιο; Φυσικά, κανείς.

Dsc3768

Ακούω την απορία σας: μα, πού έγιναν όλα αυτά; Έγιναν στην οδό Στασικράτους 34 στη Λευκωσία – το σπίτι της Lidl Food Academy! Έναν χώρο λουσμένο στο φως, χάρη στις μεγάλες τζαμαρίες που τον περιβάλλουν. Ντυμένο στα λευκά, αφού οι πάγκοι, τα τραπέζια και οι καρέκλες που φιλοξενούν τους συμμετέχοντες είναι  όλα στους τόνους του άσπρου, γεγονός που σε χαλαρώνει και σε γεμίζει ενέργεια για να δημιουργήσεις.

Dsc3857

Κάθε Σάββατο, εδώ και 6 χρόνια, στο σπίτι της Ακαδημίας πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα μαγειρικής για τυχερούς λάτρεις της κουζίνας! Η διαδικασία συμμετοχής, απλή: διαλέγεις το μάθημα που σου “μιλάει” περισσότερο, δηλώνεις συμμετοχή στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας και… περιμένεις την κλήρωση! Εγώ, διάλεξα τη σοκολάτα.

Dsc3785

Και πώς θα μπορούσα να μην τη διαλέξω, όταν ο ίδιος ο βασιλιάς των Αζτέκων Μοντεζούμα, έπινε 50 φλυτζάνια σοκολάτα την ημέρα – fun fact από την παρουσίαση του Σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου στην αρχή του μαθήματος. Μεταξύ μας, βέβαια, εγώ ούτε τις 50 γουλιές δεν καταφέρνω, αλλά πώς να συγκριθώ εγώ με έναν βασιλιά;

Dsc3778

Όμως, πίσω στο θέμα μας. Το πρώτο πράγμα που συναντάς στην Ακαδημία (μετά την ευγενέστατη και πάντα χαμογελαστή Έλενα, την κοπέλα στην υποδοχή και υπεύθυνη για παντός είδους βοήθεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος) είναι ο ζεστός, αρωματικός καφές, που συνοδεύει εξαιρετικά τα φρεσκοφουρνισμένα αλμυρά, όλα προσφορά της Lidl Κύπρου. Και όσο εγώ και η φίλη που με συνόδευε, πίναμε ευτυχισμένες τον καφέ και τσιμπούσαμε τα τυροπιτάκια μας, ο Σεφ και οι βοηθοί του είχαν βάλει τα δυνατά τους για να μας… ξυπνήσουν και να μας παρουσιάσουν με λεπτομέρεια τις συνταγές που θα εκτελούσαμε.

Dsc3796

Αφήνοντας τη φίλη μου (και πιο ικανή μαγείρισσα από εμένα) να κρατήσει τις τεχνικές σημείωσεις, εγώ βυθίστηκα με θαυμασμό στις λεπτομέρειες της παρουσίασης και τα νέα πράγματα που μάθαινα για τη σοκολάτα: πού και πώς παράγεται, ποιο μέρος του φυτού είναι αυτό που τελικά χρησιμοποιούμε, πόσα είναι τα είδη της σοκολάτας και ποια σοκολάτα είναι καλής ποιότητας. Χάρηκα ιδιαίτερα όταν έμαθα πως οι σοκολάτες της Lidl, που είναι και οι σοκολάτες που χρησιμοποιήσαμε για τις συνταγές μας, είναι από τις καλύτερες του εμπορίου – άλλωστε, αυτό, φάνηκε και στη γεύση αργότερα!

Δεν πίστευα ποτέ ότι μέσα σε λιγότερο από δυόμιση ώρες, θα κατάφερνα να φτιάξω σοκολατάκια με μέλι και ταχίνι (ποια είμαι, τελικά), αφράτο μους σοκολάτας με φρούτα του δάσους, cheescake φούρνου με λευκή σοκολάτα, και brownies με μπισκότο, μπανάνα και φυστικοβούτυρο! Και όχι μόνο τα έφτιαξα, τα πέτυχα κιόλας – τουλάχιστον έτσι είπαν οι φίλοι μου που δοκίμασαν αργότερα!

Το πρωινό έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με εμάς να απολαμβάνουμε τις δημιουργίες μας με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, προσφορά της Lidl και αυτό. Όλα όσα χρησιμοποιήσαμε (και… δοκιμάσαμε) στο μάθημα κάτω από την επίβλεψη και το ζεστό χαμόγελο του Σεφ Πετεβίνου, είναι υλικά που βρίσκουμε εύκολα σε ένα κατάστημα Lidl Κύπρου. Ανυπομονώ να τα ψωνίσω και, με τις συνταγές του Σεφ (και τις σημειώσεις της φίλης μου) στο χέρι, να δοκιμάσω τις νέες μου γνώσεις και στη δική μου κουζίνα! Wish me luck!!

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS