GOOD LIFEΓιατί χωρίζω και μετά τα ξαναβρίσκω με τον ίδο άνθρωπο;

Γιατί χωρίζω και μετά τα ξαναβρίσκω με τον ίδο άνθρωπο;

Μία από τις πιο κλασικές συμβουλές που ακούνε οι πιτσιρικάδες και οι πιτσιρίκες είναι «ποτέ μην τα φτιάχνεις ξανά με τον/την πρώην σου». Άλλωστε θα υπήρχε κάποιος πολύ καλός λόγος για να χωρίσεις μαζί του/της. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου λένε, να δίνεις βάση στη διαίσθησή σου συμπληρώνουν.

Για να μιλήσουμε κατευθείαν στην καρδιά σου όμως φίλε αναγνώστη, να ξέρεις πως αν έχεις βελτιωθεί όσον αφορά τις προτεραιότητες και τους στόχους που βάζεις στη ζωή σου, έχεις πολύ καλές πιθανότητες να σε δεχθεί πίσω η πρώην σου.

Διότι όπως αποδεικνύει μια νέα έρευνα αυτός είναι κι ο πιο βασικός λόγος για να τα ξαναβρούν τα ζευγάρια. Σε αντίθεση με αυτά που μπορεί να πιστεύεις, δεν είναι η έλλειψη σεξ ή μια μεγαλειώδης συγγνώμη εκείνη που μπορεί να την οδηγήσει πίσω σε σένα (ή το αντίστροφο).

Αντίθετα ο βασικός λόγος για να κολλήσει ξανά το γυαλί που ράγισε είναι ο εξής: η ικανότητά σου ως πρώην (ή η δική της αντίστοιχα) να την πείσεις πως έχεις επαναπροσδιορίσει τους στόχους σου αναφορικά με τη ζωή και τις σχέσεις.

Ναι, πολύ καλά άκουσες. Έτσι τουλάχιστον κατέληξε η έρευνα του Casino.org σε περισσότερους από 1.000 Αμερικανούς και Αμερικανίδες αναφορικά με τον έρωτα και τον χωρισμό.

Στο παρακάτω γράφημα ακολουθούν κάποια ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με το ζήτημα. Όπως ας πούμε ότι οι Αμερικάνοι εύκολα παραβλέπουν την υπερβολική χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών των πρώην σχέσεων τους, αν διαπιστώσουν ότι πια οι μακροπρόθεσμοι στόχοι ζωής που έχουν θέσει ταυτίζονται. Με άλλα λόγια: «δεν με πειράζει αν πίνεις πολύ αγάπη μου, αρκεί να έχουμε τα ίδια σχέδια για το μέλλον».

Κάτι που ισχύει και για όσους λένε ένα κάρο ψέματα αλλά ακόμα και για εκείνους που δεν προσφέρουν οικονομική ασφάλεια στη σύντροφό τους.

Όπως καταλαβαίνεις, τελικά, στην Αμερική τουλάχιστον, δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να τα φτιάξεις ξανά με την πρώην σου. Αρκεί να συμφωνείται για το πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε λίγα χρόνια. Μαζί δηλαδή και με κοινούς στόχους κι όνειρα.

Άκου κι αυτό:

Μια παλιά έρευνα του 1988 έδειχνε πως το 40% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν μια προσπάθεια να τα ξαναβρούν αφού χωρίσουν -κι ότι το 15% αυτών των ζευγαριών τα κατάφερναν να είναι μαζί μετά από 3 ή 4 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS