GOOD LIFEΠώς να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό; 5 τροφές που ενισχύουν τις καύσεις

Πώς να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό; 5 τροφές που ενισχύουν τις καύσεις

Πώς θα καταφέρεις να δώσεις μια καλή ενίσχυση στον μεταβολισμό σου; Βάλε στη διατροφή σου τις παρακάτω πέντε τροφές που ενισχύουν τις καύσεις και θα σε βοηθήσουν σε ένα γρήγορο αποτέλεσμα.

Πώς να ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό; 5 τροφές που ενισχύουν τις καύσεις:

1. Πες «ναι» στη μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί για πολλούς λόγους ένα υγιεινό επιδόρπιο και η δυνατότητά της για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού είναι ένας από αυτούς. Η μαύρη σοκολάτα περιλαμβάνει δύο συστατικά που είναι γνωστά για τη θετική τους επίδραση στο μεταβολισμό: την καφεΐνη και το αντιοξειδωτικό κατεχίνη. Απλά μην το παρακάνεις στην ποσότητα, ώστε η ζάχαρη και οι θερμίδες να μην ξεπεράσουν την ικανότητα της σοκολάτας στην καύση λίπους.

2. Χρησιμοποίησε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι άλλη μία θερμαντική τροφή που μπορεί να προσθέσει θερμότητα στα γεύματά σου, ζωηρεύοντας προσωρινά το μεταβολισμό σου. Πρόσθεσε φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ σε τηγανιτά, σούπες, δημητριακά ή όπου αλλού σου ταιριάζει γευστικά.

3. Δοκίμασε γλυκοπατάτες για σνακ

Εύκολες για να τις έχεις μαζί σου και θρεπτικές, οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή επιλογή για ένα υγιεινό σνακ. Όχι μόνο περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α και αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχουν επίσης αδιπονεκτίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, που μπορεί να βοηθήσει να γκαζώσει ο μεταβολισμός σου. Για να διατηρήσουν οι γλυκοπατάτες σου περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά θυμήσου να τις βράζεις ή να τις φτιάχνεις στον ατμό.

4. Πιες πράσινο τσάι

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο The American Journal of Clinical Nutrition, η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών πράσινου τσαγιού τη μέρα βοήθησε τους συμμετέχοντες να χάσουν περίπου τρία κιλά σε οχτώ εβδομάδες. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό ηρεμίας κατά 4% (περίπου 80 θερμίδες τη μέρα).

5. Βάλε ξύδι στο dressing για τη σαλάτα σου

Το ξύδι μπορεί να είναι το μυστικό που χρειάζεται η δίαιτά σου: δεν είναι μόνο πως σε βοηθά να νιώσεις χορτάτη για περισσότερη ώρα, αλλά το μηλόξυδο έχει αποδειχτεί σε κάποια έρευνα πως έχει μια μικρή επίδραση στην καύση του λίπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS