GOOD LIFEΣΧΕΣΕΙΣ3 τρόποι για να αποφύγεις τους χριστουγεννιάτικους… καυγάδες με τον σύντροφό σου

3 τρόποι για να αποφύγεις τους χριστουγεννιάτικους… καυγάδες με τον σύντροφό σου

Οι καυγάδες για δώρα, για το ποιους θα δείτε και ποιους όχι, τι θα κάνετε μαζί και τι ξεχωριστά, τι είπαν οι γονείς του ενός και του άλλου, πότε θα προλάβετε να περάσετε και λίγο χρόνο μόνοι… είναι μόνο λίγες από τις εντάσεις που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εντοπίζονται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Πρόκειται για μία περίοδο που είμαστε χαρούμενοι, πρέπει να ξεκουραστούμε, πρέπει να δούμε κόσμο, πρέπει να περάσουμε καλά. Μόνο και μόνο διαβάζοντας τα, η πίεση και η ανησυχία έκαναν την εμφάνιση τους.

Και φυσικά, είναι πάρα πολύ πιθανό όλη αυτή η ένταση να εκτονωθεί έμμεσα ή άμεσα στον σύντροφο σου. Είστε τόσο κοντά και μοιράζεστε πράγματα που από την μία δύσκολα θα κρύψεις τα αρνητικά σου συναισθήματα και από την άλλη, λόγω της δυσκολίας σου, δεν θα έχεις αρκετή υπομονή και η διάθεση σου θα είναι σχετικά ευερέθιστη.

Τα βήματα για να μην έχετε…εκρηκτικές γιορτές είναι:

Οργάνωση – μαζί και μόνοι
Οι προτεραιότητες καθώς και οι ανάγκες που έχεις εσύ από εσένα, από το σύντροφο σου και από την σχέση σας για αυτές τις ημέρες, χρειάζεται να μπουν σε μία σειρά. Τι θες και γιατί, να αναρωτηθείς και να δεις την πραγματικότητα όπως έχεις και όχι όπως θα ήθελες. Με ρεαλιστικές προσδοκίες, οργάνωσε, προγραμμάτισε και κάνε προτάσεις για να περάσεις όμορφες γιορτές και όχι ένα χάος που θα τρέχεις από καφέ σε φαγητό και από ψώνια σε δώρα με γκρίνια και κακή διάθεση. Φτιάξτε μαζί ένα πρόγραμμα που να περιέχει όσα θέλετε και οι δύο αλλά στην ποσότητα που επιθυμεί ο καθένας. Δεν είναι απαραίτητα τα ακραία μέτρα, δηλαδή “θα τα κάνουμε όλα μαζί” ή “δεν θα το προτείνω καν, θα το κάνω χωρίς εσένα”, αλλά δείτε κάθε μία δραστηριότητα, υποχρέωση, επιθυμία ξεχωριστά.

Συζήτηση – ειλικρινά και διάφανα
Για την καλύτερη οργάνωση, η επικοινωνία σας πρέπει να είναι ουσιαστική, συνεπώς να μην λέτε αυτά που θέλει να ακούσει ο άλλος αλλά ούτε και να κάνετε ότι πει για να μην προκαλέσετε ένταση και ταραχή. Και οι δύο αυτές επιλογές θα φέρουν αργά ή γρήγορα καυγά, είναι βέβαιο αυτό. Μέσα από την συζήτηση και τον διάλογο, μοιραστείτε τι θέλετε, τι θα προτιμούσατε, τι σας δυσκολεύει, τι θέλετε να επαναλάβετε με ειλικρίνεια και κάνοντας χώρο για τα συναισθήματα και των δυο σας. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε και επιβεβαίωση για την οργάνωση και πόσο θα είναι πραγματικά αποδοτικά, με βάση το πόσα καλύπτει και τι αφήνει εκτός.

Σεβασμός – δίνω και παίρνω
Είστε ζευγάρι, αγαπάτε και νοιάζεστε ο ένας τον άλλον, μοιράζεστε την ζωή σας, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει περιθώριο για προσωπικές επιλογές και ανάγκες. Να ακούς αλλά και να εκφράζεις τις πιο ατομικές και προσωπικές σου σκέψεις και επιθυμίες, να παίρνεις και να δίνεις χώρο για αυτές. Ο σεβασμός, η κατανόηση, η εμπιστοσύνη είναι ποιότητες-δώρο για κάθε σχέση, όλο τον χρόνο. Επιπλέον, είναι ένα πολύ θεμελιώδες μέσο για να μην καταλήγετε σε καυγάδες αλλά και για να λύνονται τις διαφορές και να ηρεμούν οι εντάσεις.

Η αλλαγή της συνηθισμένης ρουτίνας και μόνο, μπορεί να φέρει αναστάτωση, αλλά αν θυμάστε τι θέλετε μαζί αλλά και τι θέλει ο καθένας ξεχωριστά και είστε αυθεντικοί προς αυτό, οι εορταστικές ημέρες θα έχουν μία άλλη ομορφιά και ζεστασιά, θα είναι μέρες αγάπης και ξεκούρασης και θα σας οδηγήσουν ήρεμους στο νέο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS