GOOD LIFEΣΠΙΤΙ5 tips για να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου 

5 tips για να διώξεις την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σου 

Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι ο χώρος του σπιτιού μας έχει γεμίσει αρνητική ενέργεια και δεν ξέρουμε πώς αλλιώς (εκτός από το βασικό που είναι το καθάρισμα) θα διώξουμε αυτά τα vibes.

Είναι η στιγμή που νιώθουμε ότι ίσως μία αλλαγή, -έστω και η πιο μικρή- μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση, ώστε να αγαπήσουμε ξανά τον χώρο όπου ουσιαστικά ξεκουραζόμαστε μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Γι’ αυτό λοιπόν εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές ώστε να γεμίσει το σπίτι σας ξανά θετική ενέργεια και ταυτόχρονα να νιώσετε κι εσείς ότι ο χώρος σας έχει ανανεωθεί και κάπως έτσι να φτιάξει η ψυχολογία σας.

5 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

Καλό καθάρισμα: Το σημαντικότερο είναι προτού αρχίσεις να διασκομείς έναν χώρο, να τον καθαρίσεις σχολαστικά. Γιατί αν δεν μυρίσει φρεσκάδα το σπίτι θα νιώσεις πάντα ότι κάτι λείπει. Ανοίξτε λοιπόν τα παράθυρα αλλά όχι ώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη, κάνε το ξεσκόνισμα που εδώ και καιρό αγνοείς και αποχαιρέτησε τα χαλιά που έχεις από τον χειμώνα και θυμίζουν χειμωνιάτικο σκηνικό.

Ρίξε νερό στις βεράντες σου, κάνε το σωστό σφουγγάρισμα και να ξέρεις ότι για αυτά ίσως χρειαστεί να αφιερώσεις μία ολόκληρη ημέρα. Ωστόσο αυτό να ξέρεις ότι το πρώτο και το μεγαλύτερο βήμα και ήδη το σπίτι θα δείχνει πιο… ανάλαφρο!

Φρέσκαρε τις ντουλάπες σου: Συνήθως όταν δεν έχουμε τακτοποιημένες τις ντουλάπες μας γίνεται ένα χάος στα δωμάτια μας αφού τα ρούχα καταλήγουν πεταμένα πάνω σε καρέκλες, με αποτέλεσμα να μαζεύονται ολοένα και περισσότερα και σιγά σιγά αντί μέσα στη ντουλάπα να είναι όλα έξω από αυτήν. Αυτό συμβαίνει συνήθως γιατί βιαζόμαστε κάθε φορά που ψάχνουμε τι ρούχα θα φορέσουμε και τα αφήνουμε όλα έξω.

Λουλούδια: Τα λουλούδια είναι ο,τι πιο όμορφο μπορείς να βάλεις μέσα στο σπίτι σου. Τοποθέτησε τα σε διάφορα σημεία, σαλόνι, πάγκο της κουζίνα, μπάνιο ή και μικρά γλαστράκια με με τους κάκτους, είναι εξίσου όμορφα. Απλά φρόντισε να είναι φυτά εσωτερικού χώρου και μάθε κάθε πόσο πρέπει να τα φροντίζεις γιατί συνήθως τα συγκριμένα λουλούδια που είναι για το σπίτι, δεν θέλουν καθημερινά νερό.

Κεριά με ωραίες μυρωδιές: Οι μυρωδιές από τα κεριά αλλά και η φλόγα τους, μπορούν να δημιουργήσουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα γι’ αυτό εμείς θα σου προτείναμε αυτά που μυρίζουν λεβάντα, ή και κανέλα. Βέβαια αν θέλεις να μυρίσει το σπίτι σου καλοκαίρι, επέλεξε κεριά πορτοκαλιού, γκρέιπ φρουτ, λεμονιού. Φρεσκάρουν το χώρο και προσδίδουν αναζωογονητικές νότες καλοκαιριού.

Η διαρρύθμιση στα έπιπλα: Κάνε μία «βόλτα» στα έπιπλα και θα δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις το βράδυ όταν θα έρθει η ώρα της ξεκούρασης, σε μία νέα γωνιά του σπιτιού. Άλλαξε θέση για παράδειγμα τον αγαπημένο σου καναπέ ή πολυθρόνα, άλλαξε κουρτίνες ώστε να μπαίνει πιο εύκολα το καλοκαιρινό φως, ενώ την αγαπημένη σου πολυθρόνα μπορείς πλέον να την βάλεις μπροστά από το τζάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS