GOOD LIFEΣΠΙΤΙ5 τρόποι για να φέρεις το φυσικό φως στο χώρο σου

5 τρόποι για να φέρεις το φυσικό φως στο χώρο σου

Από τους καθρέφτες μέχρι και τα ανοιχτόχρωμα έργα τέχνης, έτσι θα επιτρέψεις στο φυσικό φως να εισχωρήσει στον χώρο σου.

Η αίσθηση του φυσικού φωτός μέσα στο σπίτι έχει πραγματικά τη δύναμη να μας ανεβάσει και να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα θετικά διάθεση. Φαντάζομαι είναι αρκετές οι φορές που έχεις μπει σε ένα σπίτι και έχεις ζηλέψει το πόσο φωτεινό είναι. Αν ψάχνεις τρόπους να κάνεις τον χώρο σου εξίσου φωτεινό τότε σήμερα είναι η μέρα σου. Συνέχισε παρακάτω για να μάθεις 6 tips που θα μπορέσεις εύκολα να ακολουθήσεις για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου

Ενσωμάτωσε καθρέφτες σε δωμάτια και διαδρόμους για να τα κάνεις να φαίνονται μεγαλύτερα
Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως, μπορούν δηλαδή να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Οι καθρέφτες θα αυξήσουν το λίγο φως που μπορεί να μπαίνει στο δωμάτιό σου. Σου προτείνουμε έναν συνδυασμό από καθρέφτες δαπέδου, καθρέφτες τοίχου, ακόμη και καθρέφτες πάνω σε έπιπλα.

Χρησιμοποίησε ανοιχτόχρωμα έργα τέχνης στους τοίχους
Τα έργα τέχνης σε πιο ανοιχτόχρωμους τόνους μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αίσθησης φωτός σε έναν χώρο, είτε αποφασίσεις να προσθέσεις έναν μεγάλο πίνακα είτε ένα gallery wall στο σπίτι σου.

Βάψε τον χώρο σου λευκό
Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να φέρεις περισσότερο φυσικό φως στο χώρο σου είναι να βάψεις σκοτεινά δωμάτια σε λευκό χρώμα. Σε γενικές γραμμές, αν ένα δωμάτιο είναι μικρό, μην το βάψεις σκούρα χρώματα. Εάν από την άλλη ένας εντελώς λευκός χώρος είναι πολύ minimal για εσένα, σου προτείνουμε να βάψεις μόνο το ταβάνι λευκό.

Επίλεξε τα έπιπλά σου με σύνεση
Φυσικά, το να έχεις ανοιχτόχρωμα έπιπλα είναι μια καλή συμβουλή, αν όμως θέλεις πραγματικά να προσθέσεις ένα σκούρο έπιπλο σε έναν χώρο όπου δεν έχει πολύ φυσικό φως, επίλεξε ένα που επιτρέπει στο φως να περνά από πάνω, από κάτω ή ακόμα και μέσα από αυτό (πχ οι καναπέδες και οι καρέκλες που δεν ακουμπούν ολοκληρωτικά στο πάτωμα).

Πρόσθεσε τεχνητό φως με φωτιστικά
Τα τραπεζάκια και τα επιδαπέδια φωτιστικά μπορούν να προσθέσουν φως σε σκοτεινές γωνίες και τα φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι μπορούν να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο. Μπορείς επίσης να προσθέσεις φωτιστικά σε μη συνηθισμένους χώρους όπως σε ράφια, ντουλάπια και την γκαρνταρόμπα σου.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS