ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΣΠΙΤΙΑυτή την ημέρα ξεστολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σύμφωνα με την παράδοση

Αυτή την ημέρα ξεστολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σύμφωνα με την παράδοση

Κανείς δεν θέλει να φτάσει αυτή η μέρα που πρέπει να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού τόσα βράδια μας κρατούσε συντροφιά, το απολαμβάναμε και το χαζεύαμε που ήταν ολόφωτο στην γωνίτσα του και γενικότερα έκανε μία πολύ όμορφη και cozy ατμόσφαιρα. 

Επίσης εκτός του ότι θα χάσουμε αυτή την ομορφιά από το σαλόνι μας, είναι και το μάζεμα ένα θεματάκι που πολλοί προσπαθούν να το αποφύγουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 

Για πόσο όμως μπορούμε, σύμφωνα πάντα με την παράδοση να έχουμε στολισμένο το δέντρο, ποια είναι δηλαδή η ημέρα που ξεστολίζουμε; 

Αν θέλεις να τηρήσεις λοιπόν το έθιμο, τότε το δέντρο μπορεί να παραμείνει ολόφωτο και στολισμένο μέχρι και την 7η Ιανουαρίου, ημέρα του Αϊ-Γιαννιού.

Και αυτό γιατί τα Χριστούγεννα είναι – από θρησκευτική άποψη – ένας εορτασμός ο οποίος κρατάει 12 ημέρες συμπεριλαμβάνοντας τα Θεοφάνεια, που θεωρούνται ως η γιορτή της φανέρωσης του Θεού και της επιστροφής του Θείου Φωτός.

Ίσως μάλιστα είναι και ένας τρόπος να συμπέσει η τελευταία γιορτινή ημέρα της 7ης Ιανουαρίου με τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού από τις χριστιανικές εκκλησίες, που ακολουθούν το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS