GOOD LIFEΣΠΙΤΙΑυτό το τυχερό φυτό πρέπει να εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Αυτό το τυχερό φυτό πρέπει να εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Σύμφωνα με το Feng Shui, το lucky bamboo βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά που φέρνουν τύχη, θετική ενέργεια και πλούτο, ενώ παράλληλα συμβολίζουν την καλή ζωή, την ευημερία, την αρμονία και την αρετή. 

Στη δυτική κουλτούρα, μάλιστα, έχει γίνει σύμβολο βιωσιμότητας και οικολογίας κι ήρθε η ώρα να το εντάξεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Τι συνθήκες χρειάζεται για να αναπτυχθεί το lucky bamboo;

To lucky bamboo τοποθετείται σε εσωτερικό φωτεινό σημείο που δεν το κτυπούν οι απευθείας ακτίνες του ήλιου καθώς μπορεί να δημιουργήσουν εγκαύματα στο φύλλωμα του.

Περιστρέφουμε την γλάστρα με το lucky bamboo κάθε 1-2 βδομάδες για να δέχεται ικανοποιητικό φωτισμό κάθε μεριά του φυλλώματος του. Το lucky bamboo δεν πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα σε ψυχρά ή θερμά ρεύματα και φροντίζουμε να το διατηρούμε μακριά από θερμαντικά σώματα.

Τι φροντίδα χρειάζεται το lucky bamboo;

Για lucky bamboo που έχουμε σε νερό, προτιμάμε απεσταγμένο, βρόχινο ή νερό που έχει υποστεί επεξεργασία με φίλτρο. Αν βάλουμε το λάκι μπαμπού σε νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε χλώριο και άλατα, θα εμφανίσει κιτρινίσματα και καφετιάσματα στα φύλλα.

Αλλάζουμε το νερό περίπου 1-2 φορές την εβδομάδα, για να διατηρεί τη καθαρότητα του και για να μην βουρκιάσει. Για lucky bamboo που έχουμε φυτέψει σε γλάστρα, προσθέτουμε νερό κάθε βδομάδα. Επίσης, σημαντικό για την τόνωση του lucky bamboo είναι να αφαιρούμε τα κιτρινισμένα και ξεραμένα φύλλα μόλις εμφανίζονται.

Σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, ο αριθμός των φυτών lucky bamboo που βάζουμε σε μία γλάστρα ή σε ένα βάζο, καθορίζει σε κάθε περίπτωση κάτι διαφορετικό. Για παράδειγμα, τρία φυτά lucky bamboo στην ίδια γλάστρα συμβολίζουν ευτυχία, μακροζωία και ευημερία, ενώ πέντε φυτά lucky bamboo συμβολίζουν σωματική και πνευματική υγεία, καθώς και επαγγελματική επιτυχία.

 govastileto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS