GOOD LIFEΣΠΙΤΙΚουνούπια τέλος! Πώς θα φτιάξεις εύκολα φυσικό απωθητικό spray

Κουνούπια τέλος! Πώς θα φτιάξεις εύκολα φυσικό απωθητικό spray

Οι φίλοι μας τα κονούπια και τα έντομα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλοκαιρινή και ήδη άρχισαν να κάνουν ήδη δειλά-δειλά την εμφάνισή τους. Πρόκειται για ένα μεγάλο και ενοχλητικό πρόβλημα για κάθε χρόνο οπότε αν θες να τα κρατήσεις μακριά από το χώρο σου, εμείς σου βρήκαμε λύσεις.

Φτιάξε ένα DIY σπιτικό απωθητικό spray, το οποίο θα χρησιμοποιείς στο μπαλκόνι, στην αυλή, ή μέσα στο σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά απλά υλικά που πιθανότατα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Τα κουνούπια βρίσκουν ορισμένες μυρωδιές αποκρουστικές και έτσι απομακρύνονται από το χώρο. Η σιτρονέλλα, η μέντα, ο βασιλικός, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και ο ευκάλυπτος είναι μόνο μερικά από τα καλύτερα συστατικά που μπορείς να βάλεις στο φυσικό απωθητικό σου.

Μάλιστα είναι απόλυτα ασφαλές αφού δεν περιέχει χημικά.

Πώς θα φτιάξεις DIY φυσικό απωθητικό κουνουπιών
Θα χρειαστείς ένα στοματικό διάλυμα με γεύση μέντας, 3 φλιτζάνια αλάτι Epson,3 κουτάκια μπύρα

Πώς θα το κάνεις: Αφού βάλεις μαζί όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατέψεις μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι, τότε χρησιμοποίησε ένα χωνί για να βάλεις το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

DIY απωθητικό κουνουπιών με μηλόξυδο
Θα χρειαστείς: 60ml νερό, 60 ml μηλόξυδο, 20-25 σταγόνες Bug Off Oil (Ένα αποκλειστικά φυσικό έλαιο που παρασκευάζεται με μείγμα σιτρονέλλας, μέντας, λεμονόχορτου, κέδρου και γερανιού.

Πώς θα το κάνεις: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

5 φυτά που θα διώξουν τα κουνούπια: Μια ακόμη καλή λύση είναι να βάλεις στο σπίτι σου συγκεκριμένα φυτά τα οποία θα διώξουν τα κουνούπια από την αυλή και τον κήπο σου.

1) Μέντα

2) Μελισσόχορτο

3) Βασιλικός

4) Λεβάντα

5) Σιτρονέλα

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS