GOOD LIFEΣΠΙΤΙOι παιώνιες φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου σύμφωνα με το feng...

Oι παιώνιες φέρνουν θετική ενέργεια στο σπίτι σου σύμφωνα με το feng shui

Δεν είναι τυχαίο πως οι παιώνιες είναι τα λουλούδια που συμβολίζουν την αγάπη, την ευημερία και την ομορφιά.

Όλα για την θετική ενέργεια γίνονται! Αν λοιπόν αναζητάς τρόπους για να ρέει η καλή ενέργεια γύρω σου, ακολούθα τις συμβουλές του feng shui. Εξάλλου αυτή η πρακτική που προέρχεται από την Κίνα, εξετάζει και προσφέρει κατευθυντήριες γραμμές για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να χτίσουν χώρους ώστε η θετική ενέργεια να ρέει με αρμονία στον φυσικό κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι λέξεις feng shui μεταφράζονται σε «άνεμος» και «νερό». Ο άνεμος και το νερό είναι δύο βασικά στοιχεία που απαιτούνται για τη ζωή. Οι άνθρωποι και τα έμβια όντα σε αυτόν τον πλανήτη χρειάζονται τον αέρα και την ενυδάτωση για να ευδοκιμήσουν. Στο feng shui, κοιτάμε τα στοιχεία της φύσης, όπως τα φυτά και τα λουλούδια, για να προσφέρουν νόημα και οφέλη στα σπίτια μας. Τα λουλούδια εξάλλου ήταν πάντα σύμβολα με ιδιαίτερη σημασία καθώς προσφέρουν ομορφιά, άρωμα και γλυκό νέκταρ στο περιβάλλον και στα πλάσματα γύρω τους. Και μιας και αναφερόμαστε στα γλυκά λουλούδια, η παιώνια είναι ένα από τα πιο ευοίωνα λουλούδια στο feng shui που συμβολίζει την αγάπη, την ευημερία και την ομορφιά.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα φυτά της άνοιξης και πώς θα αναπτυχθούν στο μπαλκόνι σου

Ο συμβολισμός και το νόημα που κρύβουν οι παιώνιας σύμφωνα με το feng shui


Οι παιώνιες έχουν αναμφισβήτητα μοναδικά όμορφα άνθη. Σε μορφή μπουμπουκιού, μοιάζουν σχεδόν με στρογγυλά marshmallows. Μόλις ανθίσουν, είναι ιδιαίτερα πολυτελή, με πυκνά πέταλα, συνήθως σε αποχρώσεις του λευκού, του ροζ ή του κόκκινου. Αυτό το τολμηρό, πλούσιο λουλούδι είναι γνωστό ως ο «βασιλιάς των λουλουδιών» στην Κίνα. Αντιπροσωπεύει την ομορφιά, τη θηλυκότητα, την αγάπη, τη στοργή και την καλή τύχη. Στους ασιατικούς πολιτισμούς, οι άνθρωποι βλέπουν επίσης τα λουλούδια ως αναπαραστάσεις της φύσης. Τα συγκεκριμένα λουλούδια συνδέονται συχνά με τις εποχές κατά τις οποίες ανθίζουν.

Παραδοσιακά, υπάρχει ένα συγκεκριμένο λουλούδι που σχετίζεται με κάθε μία από τις 4 εποχές. Η παιώνια συνδέεται με την άνοιξη γιατί συνήθως είναι όταν ανθίζει. Το καλοκαίρι συνδέεται με τον λωτό, το φθινόπωρο με το χρυσάνθεμο και ο χειμώνας με το άνθος της δαμασκηνιάς. Στην ασιατική κουλτούρα και στο feng shui, βλέπουμε τον χρόνο και τη φύση ως έναν τροχό που κάνει κύκλους, γι’ αυτό και τα 4 αυτά λουλούδια συχνά απεικονίζονται μαζί για να δείξουν ολόκληρο τον κύκλο του έτους στις 4 εποχές. Οι απεικονίσεις παιώνιας χρησιμοποιούνται συχνά για να αναπαραστήσουν την ουσία της άνοιξης, η οποία συνδέεται επίσης με το στοιχείο του ξύλου. Το ξύλο σχετίζεται με τις ιδιότητες της ευγένειας, της ευελιξίας, της ανάπτυξης και της συμπόνιας. Η παιώνια θεωρείται ένα βασιλικό λουλούδι ρομαντισμού και χάρης και είναι επίσης ένα από τα κύρια λουλούδια που βρίσκονται σε παραδοσιακούς βουδιστικούς πίνακες thangka.

Οι παιώνιες εμφανίζονται συχνά σε 3 διαφορετικά στάδια:

Το μπουμπούκι, που αντιπροσωπεύει τη γέννηση ενός νέου στη μέση της άνθισης, που αντιπροσωπεύει την τρέχουσα στιγμή και πλήρη άνθιση, που αντιπροσωπεύει την ηλικία, τον θάνατο και την πτώση. Αυτή η εξέλιξη είναι επίσης ένας κύκλος γιατί μετά τον θάνατο, ξαναγεννιέσαι. Αυτές οι 3 φάσεις συνδέονται επίσης με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Στο feng shui τα λουλούδια έχουν επίσης σχέση με τη μονιμότητα γιατί μόλις κοπούν, σιγά σιγά πεθαίνουν. Οι παιώνιες μπορούν επίσης να αντιπροσωπεύουν τη ρομαντική τύχη και επιθυμία στην παραδοσιακή κινεζική κουλτούρα. Mπορεί να είναι ευοίωνο να τοποθετείς παιώνιες σε ένα μέρος όπως το σαλόνι σου με την πρόθεση να προσκαλέσεις έναν νέο σύντροφο.

Έννοια των χρωμάτων στις παιώνιες

Το κόκκινο θεωρείται το πιο ευνοϊκό χρώμα για τις παιώνιες, γιατί είναι το χρώμα της ζωτικότητας. Το κόκκινο αντιπροσωπεύει επίσης το στοιχείο της φωτιάς, το οποίο συνδέεται με το πάθος και την αναγνώριση. Οι κίτρινες παιώνιες είναι επίσης ευοίωνες επειδή το κίτρινο είναι ένα αυτοκρατορικό χρώμα στην Κίνα. Το ροζ χρώμα σχετίζεται με την περιοχή Σχέσεων του feng shui μπάγκουα, έτσι οι ροζ παιώνιες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με την αγάπη και τη συνεργασία.

Πηγή: queen.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS