GOOD LIFEΣΠΙΤΙΠώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στο σπίτι με φυσικούς τρόπους

Πώς να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στο σπίτι με φυσικούς τρόπους

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τα ενοχλητικά κουνούπια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι σου. Τα κουνούπια φυσικά δεν κυκλοφορούν μόνο την νύχτα, η μέγιστη δράση τους ξεκινά από την δύση του ηλίου μέχρι το χάραμα.

Όσον αφορά το σπίτι θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε όλοι κάποια χρήσιμα tips ώστε να μην είναι τόσο εύκολη η φιλοξενία τους μέσα σε αυτό. Αρχικά καλό θα ήταν να τοποθετήσετε σήτες στα παράθυρα και τους αεραγωγούς.

Ένας οικολογικός τρόπος για να απομακρύνετε τα κουνούπια είναι να φυτέψετε φυτά όπως το σκόρδο, η κανέλα, η αρτεμισία, η αρμπαρόριζα, η σιτρονέλλα, το γεράνι, ο κατηφές, ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, τα γαρίφαλα, η μέντα, το μελισσόχορτο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι, η καλέντουλα, η καλαμίνθη τον μαϊντανό και το νυχτολούλουδο που λειτουργούν σαν φυσική απωθητική ουσία στα κουνούπια με το άρωμά τους.

Τα δέντρα ευκάλυπτος, κέδρος, δάφνη, φλαμουριά και διάφορα είδη κυπαρισσιού επίσης απομακρύνουν τα κουνούπια. Αυτά όμως είναι μεγάλα δέντρα και δεν φυτεύονται σε γλάστρα. Για να έχετε αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένετε να μεγαλώσουν (2 με 3 χρόνια).

Κουρέψτε (αν έχετε) το γρασίδι και τους θάμνους στον κήπο. Σε αυτά τα σημεία κρύβονται τα ενήλικα κουνούπια. Χρησιμοποιήστε για εξωτερικό φωτισμό λάμπες κίτρινου χρώματος που προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια από ότι οι κοινές λάμπες.

Βάλτε ένα μπολ με ξύδι δίπλα στο κρεβάτι σας ή χρησιμοποιήστε αντί για το γνωστό φιδάκι, καμένο δεντρολίβανο. Ο ελληνικός καφές που σιγοκαίγεται απωθεί πολλά έντομα και τα κουνούπια αλλά έχει έντονη οσμή.

Πηγή: govastileto.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS