ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΣΠΙΤΙΠώς να φροντίσετε τα φυτά σας όταν επιστρέψετε από τις διακοπές

Πώς να φροντίσετε τα φυτά σας όταν επιστρέψετε από τις διακοπές

Eδώ και αρκετές μέρες, άλλοι πάλι εδώ και λίγες εβδομάδες, έχουν επιστρέψει από τις διακοπές και θέλουν να φροντίσουν λίγο περισσότερο το σπίτι και τα αγαπημένα τους φυτά τα οποία σίγουρα θα θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα.

Πώς όμως να το κάνουμε σωστα; Η Sonam Aditya, ιδρύτρια του Plant Shoppe στο Σαν Αντόνιο μας δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Αρχικά σίγουρα πρέπει να ποτίσεις τα φυτά σου όμως όχι το τυπικό πότισμα. Εδώ δώσε προσοχή. Αντί να ποτίζεις απλώς τα φυτά σου στο επίπεδο του εδάφους ως συνήθως, η Aditya προτείνει να ψεκάζεις και τα φύλλα τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να μεταφέρεις τα φυτά σου στο νεροχύτη ή στο ντους/μπανιέρα και να χρησιμοποιήσεις ένα ακροφύσιο ψεκασμού για να τους κάνεις ένα καλό ντους, φροντίζοντας να βρέχεις και τα φύλλα και το χώμα τους.

«Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρείτε τα φυτά σας καθαρά, ώστε να μην υπάρχει σκόνη στα φύλλα τους και να είναι σε θέση να κάνουν φωτοσύνθεση», λέει η Aditya.

«Αν ξεχάσετε να τα ποτίσετε για λίγο και το χώμα τους είναι πραγματικά ξηρό και σκασμένο, το να τα βάλετε στο ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα ενυδατώσετε», σημειώνει η Rebecca Bullene, ιδρύτρια του καταστήματος βιοφιλικού σχεδιασμού Greenery NYC.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS