GOOD LIFEΣΠΙΤΙSpring cleaning: 5 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού

Spring cleaning: 5 έξυπνα κόλπα για την καθαριότητα του σπιτιού

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρεις αέρα ανανέωσης στο χώρο, να τον κάνεις να μυρίζει όμορφα και να δείχνει πιο τακτοποιημένος. Η αλήθεια είναι πως αρκετές από εμάς φοβούνται την ανοιξιάτικη γενική καθαριότητα γιατί είναι συνήθως μια αρκετά χρονοβόρα και απαιτητική εργασία.

Όλες ωστόσο θέλουμε να υποδεχτούμε καλοκαίρι με πεντακάθαρο σπίτι. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως δε χρειάζονται όλα τα σημεία του σπιτιού σχολαστικό καθάρισμα οπότε φρόντισε να δώσεις περισσότερη έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Η καθαριότητα της κουζίνας είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς μια βρώμικη εστία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη και τη μεταφορά βακτηρίων. Καθάρισε και απολύμανε προσεκτικά τον πάγκο, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας σου καθώς και τον εσωτερικό χώρο του ψυγείου.

1) Ξεκίνησε από την κουζίνα

Αντικατέστησε το φίλτρο νερού, τρίψε καλά τους κάδους απορριμμάτων. Ξεσκόνισε καλά τα ντουλάπια και πέταξε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείς πια. Τέλος, καθάρισε το ψυγείο σε βάθος. Τοποθέτησε τα τρόφιμα που λήγουν άμεσα στο ψυγείο.

2) Καθάρισε όλες τις ντουλάπες

Η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις χώρο στις ντουλάπες σου. Αξιολόγησε τι θέλεις πραγματικά να κρατήσεις και τι μπορείς να δωρίσεις ή να πετάξεις. Κράτησε τα ρούχα και τα αξεσουάρ που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και αναδεικνύουν τις αναλογίες σου.

3) Πες ναι στην απολύμανση

Αγόρασε απολυμαντικά μαντηλάκια και σπρέι για να καθαρίζεις όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Ο καλύτερος τρόπος για να απολυμάνεις τα οικιακά είδη και τις επιφάνειες είναι αναμφίβολα ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

4) Βάλε το ξίδι στη ρουτίνα σου

Το ξίδι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, φιλικά προς το περιβάλλον και ευέλικτα προϊόντα καθαρισμού. Ρίξε μια μικρή ποσότητα ξιδιού σε ένα πανάκι και καθάρισε με αυτό το φούρνο σου, το ψυγείο και άλλες επιφάνειες.

5) Δώσε έμφαση στα παράθυρα

Kαθάρισέ τα εσωτερικά και εξωτερικά. Ανακάτεψε ίση ποσότητα ξιδιού-νερού και τοποθέτησε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. Ψέκασε με αυτό τα παράθυρά σου και θα δείχνουν πιο καθαρά από ποτέ. Χρησιμοποιώντας το ρολό καθαρισμού χνουδιών ή την ηλεκτρική σου σκούπα μπορείς εύκολα να διώξεις τους ιστούς αράχνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS