GOOD LIFEΣΠΙΤΙWοrking from home: Έτσι θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Wοrking from home: Έτσι θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Το σπίτι πολλών από εμάς αυτό το διάστημα έχει μετατραπεί σε γραφείο και προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις υποχρεώσεις μας.

Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο καθώς πολλά μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή: Το κατοικίδιό μας, κάποιο μέλος της οικογένειας, το κουδούνι ή κάποιο σνακ. Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε και σίγουρα χρεάζεται να κάνουμε κάτι δραστικό γι’αυτό.

Πιο κάτω θα διαβάσετε ένα «work from home» hack που βρήκαμε πολύ απλό αλλά πανέξυπνο. Το να κάνεις λίγο απ’ όλα, σίγουρα δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Έτσι, και δεν τελειώνεις τις δουλειές σου και ξοδεύεις πολλές ώρες στην προσπάθεια.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να φτιάξεις λίστες με το τι έχεις να κάνεις, aka to-do lists. Είναι το απόλυτο, κλασσικό τρικ για να παραμείνεις παραγωγική στο σπίτι.

Δεν μιλάμε όμως για απλή λίστα με τις δουλειές, αλλά για χρονοδιάγραμμα, σαν κανονικό πρόγραμμα. Φυσικά, πρέπει να περιλαμβάνει διαλείμματα, ξεκούραση κ.α. Μόλις ολοκληρώσεις τα «first things first», θα νιώσεις πολύ καλύτερα, αναφέρει η life coach Ciara Burton.

Θα τα σβήσεις από τη λίστα σου και θα νιώσεις παραγωγική ενώ ότι έχεις καταφέρει να ολοκληρώσεις κάτι. Μάλιστα, έτσι θα μειώσεις και το άγχος σου καθώς θα ισορροπήσεις τις δουλειές και τον ελεύθερο χρόνο σου.

Ακόμη, θα βοηθήσεις τον εγκέφαλό σου να διατηρεί περισσότερες πληροφορίες και να θυμάται. Kάπως έτσι, θα πετύχεις καλύτερη ποιότητα δουλειάς, παραγωγικότητα και κυρίως χωρίς στρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS