GOOD LIFEΣΠΙΤΙΞεστρώνεις τα χαλιά; 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Ξεστρώνεις τα χαλιά; 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Είτε πρόκειται για ένα περίτεχνο χαλί, είτε για ένα χαλάκι καλωσορίσματος, είναι σημαντικό να το αποθηκεύσεις σωστά για να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι και ήδη αρκετές νοικοκυρές έχουν αρχίσει να μαζέυουν τα χαλιά και τις μοκέτες τους. Αρκετές από εμάς επιλέγουν ένα μέρος φύλαξης για τα χαλιιά τους μέχρι τον επόμενο χειμώνα που θα στρωθούν ξανά στο χώρο μας.

Η σωστή αποθήκευσή τους είναι σημαντική προϋπόθεση για να μείνουν αναλλοίωτα και προστατευμένα όσο καιρό δεν τα χρησιμοποιείς.

Tα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν αποθηκεύουμε ένα χαλί είναι:

1) Άφησες βρώμικο το χαλί

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις το χαλί χωρίς να το καθαρίσεις. Τα παράσιτα έλκονται από ψίχουλα, λεκέδες φαγητού, βρωμιά και τρίχες από τα αγαπημένα σου κατοικίδια. Καθάρισε το χαλί σου σχολαστικά σύμφωνα με τις οδηγίες για να το αποθηκεύσεις.

2) Βρεγμένο χαλί

Η αποθήκευση οποιουδήποτε βρεγμένου αντικειμένου θα προκαλέσει μούχλα. Μην επιχειρήσεις ποτέ να αποθηκεύσεις ένα βρώμικο χαλί αν δεν θες να το δεις αργότερα χαλασμένο. Πριν στείλεις το χαλί σου για αποθήκευση, βεβαιώσου ότι έχει στεγνώσει καλά και δεν είναι υγρό.

3) Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη σακούλα

Επένδυσε σε μια τσάντα που είναι κατασκευασμένη από αναπνεύσιμο υλικό. Μια καλή επιλογή μπορεί να είναι μια πάνινη ή άλλη υφασμάτινη τσάντα.

4) Δεν ελέγχεις το χαλί σου στη φύλαξη

Όταν ένα χαλί μένει στη φύλαξη για αρκετό καιρό μπορεί να υποστή σοβαρές φθορές. Φρόντισε να το ελέγχεις ανά 3-6 μήνες για να βεβαιωθείς ότι δεν έχει πάθει κάποια ζημιά από σκόρους.

5) To διπλώνεις λάθος

Όταν αποθηκεύεις το χαλί σου, κυλήσέ το αντί να το διπλώσεις. Αν διπλώσεις το χαλί, μπορεί να ραγίσει ή να τσακίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS