GOOD LIFEΥΓΕΙΑ4 tips για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

4 tips για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια δεν είναι μόνο σημάδι έλλειψης ύπνου, αλλά μπορούν να εμφανιστούν από το κλάμα, τις αλλεργίες, τις ορμονικές αλλαγές και την ηλικία.

Αυτό το ενοχλητικό πρήξιμο συνήθως αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα, μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε κάποια από τις λύσεις που ακολουθούν, ώστε να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο νεανικό και το βλέμμα σας πιο ξεκούραστο.

Τσάι: Το τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε και για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας. Απλά χρησιμοποιήστε δύο φακελάκια, όπως συνήθως, αφήνοντάς τα σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το επιπλέον νερό και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά (ή μέχρι να κρυώσουν). Ακουμπήστε τα φακελάκια τσαγιού στα μάτια και χαλαρώστε για τα επόμενα 20 με 30 λεπτά. Οι τανίνες που περιέχει το τσάι θα μειώσουν το πρήξιμο και θα κάνουν λιγότερο ορατούς τους κύκλους.

Καφεΐνη: Η καφεΐνη σε οποιοδήποτε είδος τσαγιού όπως το πράσινο, το μαύρο ή το λευκό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων στα μάτια, μειώνοντας το πρήξιμο γύρω από την περιοχή. Σε μία μελέτη με 34 εθελοντές στην Ταϊλάνδη, οκτώ άτομα παρουσίασαν μειωμένο πρήξιμο στα μάτια, αφού χρησιμοποίησαν μία τζελ με καφεΐνη.

Κρύες κομπρέσες: Τα παγωμένα φακελάκια τσαγιού λειτουργούν επίσης ως κρύες κομπρέσες για τα μάτια, που συνιστούν οι οφθαλμίατροι για τη μείωση του πρηξίματος και της ερυθρότητας. Όπως η επίδραση της καφεΐνης με τη συρρίκνωση των αιμοφόρων αγγείων, οι χαμηλές θερμοκρασίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Τα σακουλάκια τσαγιού αποτελούν ιδανικές κομπρέσες για τα μάτια, λόγω του μεγέθους τους και της ευκολίας στη χρήση τους.

Αντιοξειδωτικά: Τα περισσότερα αφεψήματα βοτάνων είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Η χρήση προϊόντων με αντιοξειδωτικά στο δέρμα μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη ή τη μείωση της φλεγμονής, ωστόσο η έρευνα στον τομέα αυτό είναι περιορισμένη.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS