GOOD LIFEΥΓΕΙΑ7+1 λόγοι για να ξεκινήσεις yoga σήμερα

7+1 λόγοι για να ξεκινήσεις yoga σήμερα

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας yoga! Κάποιους από αυττούς, μπορεί και να τους άκουσες ξανά, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί που ίσως δεν πήγαινε το μυαλό σου. Ρίξε μια ματιά και η απόφαση… δική σου.

1. Μειώνει την πίεση.

Καθώς η yoga βασίζεται στη σωστή αναπνοή, έχει αποδειχθεί ότι όσοι τη συνδυάζουν με άσκηση και διαλογισμό, μπορούν να ρίξουν την πίεση, χωρίς να πάρουν χαπάκια.

2. Καθαρίζει το σώμα σου από τις τοξίνες.

Απαλλάσσεσαι από τις τοξίνες που μαζεύονται στον οργανισμό σου από το περιβάλλον, το στρες και τη διατροφή που ακολουθείς.

3. Μαθαίνεις να πειθαρχείς.

Για να μάθεις yoga και σταδιακά να εξελίσσεσαι σε αυτή, πρέπει να έχεις υπομονή, επιμονή και πειθαρχία, στοιχεία που σε βοηθούν να λειτουργείς καλύτερα και στην καθημερινότητα.

4. Αποκτάς ισορροπία.

Ακόμα και αν είσαι εντελώς…ανισόρροπη στην αρχή, θα δεις στην πορεία ότι θα αποκτήσεις ισορροπία στα άκρα και θα εναρμονιστείς με το περιβάλλον.

5. Θα φύγουν οι πόνοι στην πλάτη.

Φυσικά το πρόβλημα της καθεμιάς είναι εξατομικευμένο αλλά μια από τις συνηθισμένες αιτίες των πόνων στην πλάτη είναι οι πιασμένοι μηριαίοι, απόρροια της καθιστικής ζωής που κάνουμε.

6. Σου χαρίζει δύναμη και ευλυγισία.

Θα δεις τους μύες σου να γίνονται σταδιακά πιο ανθεκτικοί στις στάσεις ενώ παράλληλα η ευλυγισία σου θα βελτιωθεί αισθητά.

7. Μειώνει το στρες.

Το σώμα αλλά και η αναπνοή μας χαλαρώνει, οι παλμοί της καρδιάς είναι καλύτερα ρυθμισμένοι ενώ παράγεται λιγότερη κορτιζόλη, που ευθύνεται για το στρες.

8. Τονώνει τη λίμπιντο.

Μαθαίνοντας να ακούς το σώμα και τις ανάγκες του, αυξάνεται η σεξουαλική ενέργεια και έχουμε και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS