ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΑυτά τα υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών

Αυτά τα υλικά θα χρειαστείτε για να φτιάξτε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών

Εκτός από την μάσκα προστασίας, πλέον στην ζωή μας πρωταγωνιστικό ρόλο έχει και το απολυμαντικό χεριών εξαιτίας της πανδημίας που επηρέαζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα και το μέλλον μας.

Εννοείται ότι είναι super πρακτικά μιας και μας είναι δύσκολο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας να πλενόμαστε με νερό και σαπούνι έτσι αυτά είναι μία αρκετά εύκολη λύση. Υπάρχουν πλέον πολλά στην αγορά, αν και στο πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν δυσεύρευτα.

Ωστόσο μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας το δικό σας αντισηπτικό εύκολα, γρήγορα και με λίγα υλικά από το σπίτι σας. Έτσι αυτό θα σας κρατάει πιο ήσυχους σε περίπτωση που αυτά εξαντληθούν ξανά από την αγορά.

Με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μας δίνει την συνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας αντισηπτικό χεριών στο σπίτι.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά από το φαρμακείο της γειτονιάς σας. Πηγαίνοντας στο φαρμακείο πάρτε και μια σύριγγα των 10 ml για να μπορέσετε να βάλετε με ακρίβεια όλα τα υλικά στο βαποριζατέρ σας.

Υλικά:

Οινόπνευμα 95% (167 ml)
Οξυζενέ 3% (8,5 ml)
Γλυκερίνη (3 ml)
Νερό Βρασμένο (21,5 ml)

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά μέσα σε ένα βαποριζατέρ. Ό,τι χρειάζεται μπορείτε να το μετρήσετε με την σύριγγα.

Υπάρχουν διάφορα μπουκαλάκια στην αγορά που μπορείτε να προμηθευτείτε για να βάλετε μέσα το μείγμα σας και να το έχετε σπίτι σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS