GOOD LIFEΥΓΕΙΑΕρεθισμός του δέρματος από την μάσκα: Πώς να το αντιμετωπίσετε σωστά

Ερεθισμός του δέρματος από την μάσκα: Πώς να το αντιμετωπίσετε σωστά

Πολλοί ακόμη είναι οι συμπολίτες μας οι οποίοι είτε αναγκαστικά λόγω της εργασίας τους, είτε επειδή επιθυμούν να φορούν προστατευτική μάσκα μετά και τη νέα κατάσταση που προκύπτει από την πανδημία του Covid-19, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο δέρμα τους και συγκεκριμένα στο σημείο το οποίο καλύπτει η μάσκα.

Ειδικότερα αυτή την περίοδο που οι υψηλές θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Κάπως έτσι, η χρήση της μάσκας γίνεται λίγο ενοχλητική, καθώς μπορεί σε συνδυασμό με τη ζέστη να παρουσιαστούν εξανθήματα ή ερεθισμός από την τριβή με το ύφασμα.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί δεν αποτελεί λύση η μη χρήση της μάσκας. Υπάρχουν άλλες πρακτικές λύσεις που μπορούν να αποτρέψουν ή να αντιμετωπίσουν τα δερματικά προβλήματα.

Εξανθήματα ακμής

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Hadley King, MD, μια προστατευτική μάσκα φράζει την επιδερμίδα, δημιουργώντας ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον κάτω από τη μάσκα, ιδανικό για την αύξηση παραγωγής σμήγματος και ιδρώτα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, φλεγμονή και εξανθήματα.

Πλύνετε το πρόσωπο καλά πριν την εφαρμογή της μάσκας: Η μύτη, το στόμα και το πιγούνι, περιοχές συνήθεις σε ξεσπάσματα ακμής, επιβαρύνονται επιπλέον από τη μάσκα. Προτιμήστε ένα προϊόν ήπιου καθαρισμού ή, σε περίπτωση λιπαρής επιδερμίδας, κάποιο προϊόν με σαλικυλικό οξύ, το οποίο μπορεί να διεισδύσει στους πόρους και να αφαιρέσει το σμήγμα. Επιπλέον, μια ελαφριά ενυδατική κρέμα μπορεί να προφυλάξει την επιδερμίδα χωρίς να φράζει τους πόρους, ενώ προϊόντα μακιγιάζ όπως μεικ-απ, στην περιοχή που καλύπτει η μάσκα, πρέπει να αποφεύγονται.

Ερεθισμός από την τριβή

Στην περίπτωση αυτή, επιλέξτε μια μάσκα από απαλό υλικό η οποία δεν θα δένεται στο πρόσωπο πιο σφιχτά από όσο χρειάζεται για την προστασία της υγείας σας. Εάν παρατηρήσετε ερεθισμό, πλύνετε την περιοχή με άφθονο νερό, προϊόν καθαρισμού προσώπου και εφαρμόστε μια καταπραϋντική αλοιφή.

Ως προς την αλοιφή, ο Δρ King προτείνει σκευάσματα με βασικά συστατικά όπως:

Η αλόη βέρα, με την ενυδατική και αντιφλεγμονώδη δράση, που μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας για την περιποίηση της ερεθισμένης περιοχής είτε ως συστατικό λοσιόν και αλοιφών ή κολλοειδής βρώμη, συστατικό βρεφικών κρεμών που βοηθά στη δερματική περιποίηση τα μόρια λιπιδίων κηραμίδια με τις θεραπευτικές ιδιότητες για τον φραγμό του δέρματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS