GOOD LIFEΥΓΕΙΑΚορωνοϊος: 5 συμβουλές για εσάς που φοράτε φακούς επαφής

Κορωνοϊος: 5 συμβουλές για εσάς που φοράτε φακούς επαφής

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Οφθαλμολογίας προχώρησε σε κάποιες σημαντικές οδηγίες για τους φακούς επαφής. Οι μάσκες προστατεύουν τη μύτη και το στόμα μας, όμως τα μάτια μας είναι εκτεθειμένα και πρέπει να έχουμε τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής πριν βάλουμε ή βγάλουμε τους φακούς.

Οι σχετικές συμβουλές της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO):

– Μη φοράτε φακούς επαφής, να φοράτε γυαλιά. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς επαφής έχουν την τάση να αγγίζουν τα μάτια τους περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο.

– Τα γυαλιά αποτελούν στρώμα προστασίας. Μπορούν να προστατεύσουν τα μάτια σας από σταγονίδια που φέρουν τον ιό, δεν παρέχουν όμως 100% ασφάλεια.

– Εάν χρησιμοποιείτε φάρμακο για τα μάτια σας, φροντίστε να έχετε απόθεμα σε περίπτωση που εξαντληθεί λόγω της πανδημίας.

– Μην τρίβετε τα μάτια σας. Εάν αισθάνεστε την ανάγκη να το κάνετε ή να προσαρμόσετε τα γυαλιά στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιήστε χαρτομάντηλο και όχι τα δάχτυλά σας. Εάν πρέπει να αγγίξετε τα μάτια σας, πλύνετε τα χέρια σας πολύ σχολαστικά πριν και μετά.

– Να ακολουθείτε τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απομάκρυνσης, να πλένετε συχνά τα χέρια σας, να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, να καλύπτετε τον βήχα σας ή το φτάρνισμά σας, να αποφεύγετε την επαφή με άρρωστους και να παραμένετε στο σπίτι εάν είστε άρρωστοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS