GOOD LIFEΥΓΕΙΑΤips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ιώσεις του χειμώνα

Τips που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις ιώσεις του χειμώνα

Είναι χειμώνας και είναι η εποχή που οι περισσότεροι περνάμε από διάφορες ιώσεις με κάποιους να τους χτυπάνε βαριά και κάποιους άλλους πιο ήπια. Αυτό που χρειάζεται είναι ιδιαίτερη λόγω και του κρύου αλλά και του Covid-19 που ίσως δεν ξεχωρίζουμε τα συμπτώματα.

Υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα που θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας να αποφύγει τις ανεπιθύμητες ιώσεις οι οποίες καραδοκούν.

Με ποιον τρόπο;

Βασικός στόχος μας είναι ξεκούραση καθώς είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος πρόληψης. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όσοι δεν κοιμούνται αρκετά διατρέχουν έως και τριπλάσιο κίνδυνο να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυολογήματος.

Διατροφή: Ένα μενού πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, προσφέρει όλα τα εφόδια για γερό οργανισμό. Φρόντισε να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση πράσινες σαλάτες, προσθέτοντας λίγο ωμό σκόρδο που, σύμφωνα με έρευνες, μειώνει τον κίνδυνο ιώσεων.

Ενυδάτωση: Φρόντισε να πίνεις αρκετά υγρά. Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, συχνά «ξεχνάμε» να ξεδιψάσουμε. Ωστόσο η αφυδάτωση μας κάνει πιο ευάλωτους σε διάφορες ασθένειες.

Ναι στην άσκηση: Ακόμη και μια ήπια μορφή σωματικής δραστηριότητας, όπως το περπάτημα, μπορεί να γίνει σύμμαχος του ανοσοποιητικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS