GOOD LIFEΥΓΕΙΑTips που θα σε βοηθήσουν την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο

Tips που θα σε βοηθήσουν την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο

Η αλήθεια είναι ότι καμία πρώτη φορά δεν είναι εύκολη, υπάρχει σχεδόν πάντα λίγο άγχος τόσο για το τι θα βρούμε μπροστά μας όσο και για το κατά πόσον θα τα καφέρουμε.

Ωστόσο καλό είναι να αρχίζουμε με τα θετικά, γι’ αυτό πρώτα να δώσεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου μόνο και μόνο για την απόφαση που πήρες να αρχίσεις κάτι που θα σε βοηθήσει, όχι μόνο σωματικά.

Αφού γράφτηκες στο κοντινότερο γυμναστήριο η αρχή έγινε και τώρα εμείς θα σου δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν. Σε καλωσορίζουμε λοιπόν στον κόσμο του fitness!

Όχι υπερβολές, υπομονή και μην το παρακάνεις: Αφού είσαι αρχάριος τότε πρόσεχε να μην προκαλέσεις τραυματισμούς και να ακολουθείς τις οδηγίες που θα σου δώσει ο γυμναστής. Την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο, το σώμα σου δεν έχει ιδέα γι’ αυτό που το περιμένει. Γι’ αυτό άσε τις υπερβολές. Την επόπενη πιθανόν να είσαι πιασμένη αλλά το σώμα σου θα επανέλθει γρήγορα.

Κράτησε σημειώσεις:  Κράτησε σημειώσεις για τις ασκήσεις που έκανες, πόσα σετ έκανες, τα βάρη που σήκωσες, πόση ώρα έκανες διαλείμματα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσεις να δώσεις και ώθηση στον οργανισμό σου για να τα πηγαίνεις ακόμη καλύτερα.

Γεύματα πλούσια σε πρωτεϊνη: Η πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο είναι δεδομένο ότι θα επιβαρύνει σημαντικά τους μύες σου. Αφού τελειώσεις την προπόνηση πρέπει να προσέξεις 2 πράγματα.Το πρώτο είναι να κάνεις καλή αποθεραπεία. Το δεύτερο είναι να καταναλώσεις ένα γεύμα που θα είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη.

Ζήτησε βοήθεια: Δεν είναι ντροπή. Είναι λογικό την πρώτη ημέρα να νιώθεις λίγο περίεργα γνωρίζοντας ότι δεν έχεις εμπειρία και βλέποντας όλο τον κόσμο γύρω σου να κάνει με άνεση τις ασκήσεις, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Πρέπει, όμως, να το ξεπεράσεις, να νιώσεις άνετα και αν έχεις απορίες να αναζητήσεις κάποιον γυμναστή για να σε βοηθήσει να εκτελέσεις την άσκηση και να σου δώσει οδηγίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS