ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΒάλε τέλος στο stress: Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν

Βάλε τέλος στο stress: Αυτές οι τροφές θα σε βοηθήσουν

Ποιες είναι οι τροφές που μειώνουν το άγχος;

Το άγχος είναι κάτι με το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι σε μία σύγχρονη κοινωνία, έρχονται αντιμέτωποι. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας διάφορων παραγόντων μεταξύ αυτών οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας αλλά και άλλα προβλήματα που προκύπτουν είτε επαγγελματικά, είτε οικογενειακά.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεται σοβαρό πρόβλημα το οποίο πιθανόν να χρειάζεται βοήθεια ειδικού, εμείς βρήκαμε για εσάς μερικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο κομμάτι της διατροφής σας, ώστε να καταπολεμήσετε αυτό που λέμε άγχος με απλό τρόπο.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με λίγη γυμναστική μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή μας.

Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι τροφές που θα μας βοηθήσουν;

Μαύρη σοκολάτα: Οι αντιοξειδωτικές ουσίες της μαύρης σοκολάτας, οι οποίες προέρχονται από το κακάο, συμβάλλουν στη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων, διευκολύνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Οι επιδράσεις αυτές βοηθούν ώστε να υποχωρήσει το άγχος.

Σολωμός: Είναι πλούσιος σε θρεπτικά Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία ωφελούν σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος εν γένει. Χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους, τα Ω3 λιπαρά αποδεδειγμένα βελτιώνουν τη διάθεση και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Γαλοπούλα: Η τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει στη γαλοπούλα, έχει ισχυρή χαλαρωτική δράση κι έτσι μπορεί να μειώσει το αίσθημα του άγχους. Η τρυπτοφάνη προωθεί την παραγωγή της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς και της καλής διάθεσης.

Μπρόκολο: Περιέχει μία σημαντική ποσότητα μαγνησίου, ενός μετάλλου με ισχυρή χαλαρωτική δράση.

Αμύγδαλα: Περιέχουν ψευδάργυρο, σίδηρο και καλά λιπαρά οξέα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή διάθεση. Γενικά με τα αμύγδαλα ισχύει ο, τι και με το μπρόκολο.

Δημητριακά ολικής άλεσης:  Περιέχουν μαγνήσιο και τρυπτοφάνη, τα οποία ο οργανισμός αξιοποιεί για να εκκρίνει σεροτονίνη, τη λεγόμενη και ορμόνη της ευτυχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS