ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑ

GOOD LIFEΥΓΕΙΑΒρήκαμε τα ροφήματα που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση

Βρήκαμε τα ροφήματα που θα σας ανεβάσουν τη διάθεση

Όχι δεν είναι απαραίτητο να πίνεις καφέ κάθε πρωί.

Τα τελευταία χρόνια το wellbeing απασχολεί ολοένα και περισσότερες από εμάς αφού προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται τη διατροφή και την ευεξία μας. Δεν είναι λίγες εκείνες που αφαιρούν τον καφέ από την καθημερινότητά τους ενώ άλλες δοκιμάζουν συγκεκριμένα διατροφικά πλάνα.

Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας ωστόσο αρκετές φορές ξεχνάμε πως τα ροφήματα που επιλέγουμε δημιουργούν (μεγάλη) διαφορά στον τρόπο που αισθανόμαστε. Ήρθε η ώρα να ρίξεις μια ματιά σε όσα πίνεις και να δεις αν υπάρχουν καλύτερες επιλογές για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σου.

Αρκετά ζεστά ροφήματα όπως το #PinkLatte (ρόφημα από τεύτλα) θεωρείται πως έχουν αρκετά οφέλη για τον οργανισμό και είναι πολύ καλύτερα από μία κούπα καφέ. Την ίδια ώρα το ζεστό νερό με λεμόνι μειώνει την κατακράτηση και ενισχύει την απώλεια βάρους. Το χλιαρό νερό με λεμόνι βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού του σώματος. Μελέτες έδειξαν ότι το λεμόνι περιέχει αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες) που συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Για καλύτερα αποτελέσματα, πιες το πρωί με άδειο στομάχι.

Το #MatchaLatte (ή matcha tea) γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές τον τελευταίο καιρό με ολοένα και περισσότερες να το επιλέγουν ως πρωινό ρόφημα. Το matcha θεωρείται ένα από τακαλύτερα superfoods. Ο συνδυασμός δύο συστατικών του τσαγιού, της L-θεανίνης και της καφεΐνης ανακουφίζει το άγχος και αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS