H Αναστασία Αχιλλέως και οι διάσημες μέθοδοι ομορφιάς της

H Αναστασία Αχιλλέως και οι διάσημες μέθοδοι ομορφιάς της

H Αναστασία Αχιλλέως και οι διάσημες μέθοδοι ομορφιάς της

Τη χαρακτηρίζουν ως ένα φωτεινό κομμάτι στη βιομηχανία της ομορφιάς και οι πελάτες της -όπως η Κέιτ Μος και η Γκουίνεθ Πάλτροου- διανύουν πολλά υπερατλαντικά χιλιόμετρα για να τη συναντήσουν. Οι γνώσεις και οι ολιστικές της θεραπείες, την καθιστούν σήμερα περιζήτητη ειδικό.

Από τη Χριστίνα Σκορδή

Μια συνάντηση με τη διάσημη σε θέματα ομορφιάς Αναστασία Αχιλλέως περίμενα αρχικά πως θα μπορούσε να διευρύνει κατά κάποιο τρόπο τις προσωπικές μου γνώσεις σχετικά με όλα όσα αφορούν ένα πρόσωπο χωρίς ρυτίδες: νήματα, υαλουρονικά, μπότοξ, θεραπείες που καθυστερούν το νυστέρι προσφέροντας παρατεταμένη νεότητα.

Όταν τη συνάντησα, με αφορμή το workshop που έκανε σε ομάδες δημοσιογράφων για τη μέθοδό της στο ξενοδοχείο Άνασσα, η Αναστασία Αχιλλέως ήταν περισσότερο «εναρμονισμένη» με τη φύση παρά με κάθε είδους ενέσιμες μεθόδους. Ήταν εντυπωσιακό πως μέσα από το αμακιγιάριστο πρόσωπό της αναδεικνυόταν η δική της φυσική ομορφιά, έτσι όπως την ορίζει η ίδια. Γι’ αυτό και διέθετε ένα λαμπερό υγιές πρόσωπο κι ένα χαμόγελο που πήγαζε από μια εσωτερική ηρεμία.

Γεννημένη από Κύπριους γονείς στο Λονδίνο, όπου μέχρι σήμερα είναι η βάση της, η Αναστασία βασίζει τη θεωρία της σε κάτι πολύ πιο συναρπαστικό από τα αμέτρητα προϊόντα ομορφιάς. «Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως πρέπει να είμαστε υπέροχοι, όποια κι αν είναι η ηλικία μας. Για να το καταλάβει, όμως, αυτό το σώμα μας πρέπει να υποκινήσουμε εμείς οι ίδιοι τις απαραίτητες διαδικασίες. Θα πρέπει να το αγγίξουμε το πρόσωπό μας έντονα, να το μασάρουμε, να ακολουθήσουμε τις κινήσεις τις λέμφου, να μειώσουμε τα επίπεδα του στρες».

Στο εμπόριο, εξηγεί η Αναστασία, «υπάρχουν αμέτρητες κρέμες προσώπου, εκατομμύρια προϊόντα ομορφιάς. Όμως, εδώ και 25 χρόνια που τα χρησιμοποιώ δεν έχω βρει κάποια μαγική φόρμουλα. Ούτε καν μία. Πώς είναι, όμως, δυνατό αυτό; Όταν ξεκίνησα να δουλεύω, ένιωθα να υπάρχει κάτι στο σώμα των πελατών μου, αλλά δεν μπορούσα να προσδιορίσω τι ακριβώς. Ήταν σαν ένα τσαλακωμένο κομμάτι χαρτομάντηλου να κινείται κάτω από το σώμα τους. Αυτό, λοιπόν, λέγεται φάσια και με κάθε αρνητική ή αγχωτική σκέψη κολλάει ακόμη πιο πολύ σε κάθε όργανο του σώματός μας (Η φάσια είναι ο σκληρός συνδετικός ιστός που σαν τρισδιάστατο πλέγμα καλύπτει οργανικά, χωρίς ασυνέχειες το σώμα. Η μοντέρνα τεχνολογία αποκαλύπτει πως ο ιστός της Fascia -φάσια- βρίσκεται παντού, είναι ο συνδετικός ιστός που ενώνει όλα τα μέρη του σώματος μας, από την επιφάνεια (δέρμα) προς το βάθος (κυτταρική δομή), και είναι το μεγαλύτερο όργανο αίσθησης στο ανθρώπινο σώμα. Η Αναστασία Αχιλλέως κατάλαβε όταν ξεκίνησε να εργάζεται πως διαθέτει το χάρισμα να την αναγνωρίζει, αγγίζοντας τους πελάτες της).
«Όταν κοιτάς στον καθρέφτη αυτό που βλέπεις είναι αυτό που νιώθεις. Η φάσια θα δουλέψει διαφορετικά κι εσύ θα φαίνεσαι διαφορετικός, αν μετακινηθείς από αυτό που νιώθεις… Κι αυτό ακριβώς είναι το μέλλον της περιποίησης του προσώπου. Και το μέλλον βρίσκεται, όχι στα ράφια με τα υπέροχα έλαια και μοναδικά συστατικά, αλλά σε κάτι βαθύτερο…».

Για την Αναστασία Αχιλλέως μια ρουτίνα ομορφιάς με ειδικές, απλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο, που μπορεί να γίνει και σε ένα μόνο λεπτό -αν έχεις πραγματικά μια φορτωμένη μέρα- είναι αρκετή για να αλλάξει το πρόσωπο και τη διάθεσή σου. Μπορείς, μάλιστα, να κάνεις τις κινήσεις αυτές κάθε βράδυ με το γαλάκτωμα ή το τζελ καθαρισμού, με αιθέρια έλαια, ακόμη και με ελαιόλαδο, ξεκινώντας από το πιγούνι προς τη σιαγόνα. Να συνεχίσεις με μικρές κινήσεις από το άνω χείλος προς τη μύτη με βαθιές αναπνοές. Μετά με κινήσεις κάτω ακολουθώντας τα ζυγωματικά από το εσωτερικό προς το εξωτερικό και τέλος κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια και μασάζ στο μέτωπο. Μην ξεχάσεις τον λαιμό πιέζοντας τον μυ που ξεκινά πίσω από το αυτί και πάει προς τα κάτω.

* Την Αναστασία μπορείς να την ακολουθήσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης, αλλά και να δεις την πρακτική της στο youtube.
Στα σπα του ξενοδοχείου Άνασσα προσφέρεται μια μοναδική θεραπεία 90 λεπτών βασισμένη στη μέθοδό της.

Πηγή : Περιοδικό Down Town, τεύχος 654

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *