H Μέλανη – Νικόλ Παππά φωτογραφίζεται με τα παιδιά της

H Μέλανη – Νικόλ Παππά φωτογραφίζεται με τα παιδιά της

H Μέλανη – Νικόλ Παππά φωτογραφίζεται με τα παιδιά της
Φωτογραφία: Δημήτρης Βαττής

Νέα, γεμάτη πάθος για τη ζωή. Η ιδιοκτήτρια του σχολείου «The Giving Tree» φωτογραφίζεται με τα παιδιά της και μας μιλά για την επιτυχία, την οικογένεια αλά και το πώς είναι να έχεις παντρευτεί τον εφηβικό σου έρωτα.

Του Νικόλα Χριστοφή

Όταν ένας άνθρωπος έχει καλοσύνη μέσα του, αυτό αντανακλάται και στο πρόσωπό του. Με το που άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της, αντίκρισα μια φωτεινή και θετική γυναίκα και με ευχαρίστηση μου μίλησε για την οικογένειά της, την καριέρα της, τα όνειρά της αλλά και το γάμο της με τον δρα Χαράλαμπο Λεμόνα.

Πώς γνωριστήκατε με τον δρα Λεμόνα και τι ήταν αυτό που σας κέρδισε σε αυτόν;
Με τον Χαράλαμπο γνωριζόμαστε από τα 17 μας, αφού πηγαίναμε μαζί σχολείο. Είμαστε μαζί 22 χρόνια και παντρευτήκαμε πριν 13. Ο Χαράλαμπος έχει μια δυναμική προσωπικότητα, είναι φιλόδοξος και έχει πάθος σε ό,τι κάνει. Αυτά είναι τα στοιχεία που με έκαναν να τον ερωτευτώ…

melanie1

Είστε από τα μαθητικά χρόνια μαζί! Πώς τα καταφέρνετε να είστε ακόμη τόσο αγαπημένοι;
Ο σεβασμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για να κρατήσει μια σχέση, αυτό όμως πρέπει να υπάρχει και από τις δύο πλευρές. Ένα μυστικό της σχέσης μας είναι και το γεγονός πως ό,τι κάναμε τότε το κάνουμε και τώρα και αυτό είναι πολύ όμορφο. Μπορείς να πας για φαγητό, μια βόλτα κάπου μαζί με τον αγαπημένο σου, να κάνεις πράγματα μαζί του και φυσικά να βρίσκεις χρόνο να επικοινωνείς με τον άλλο. Δεν αμελούμε τη σχέση μας. Ποτέ.

Είναι εύκολο να τη διατηρείς, όμως;
Πιστεύω ότι όλα τα ωραία θέλουν σκληρή δουλειά. Ξυπνάς κάθε πρωί και αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες τού να είσαι μητέρα, επαγγελματίας, σύζυγος και πρέπει να δουλεύεις σκληρά για να είσαι επιτυχημένη σε αυτά. Εξάλλου όλα είναι συνειδητές επιλογές.

melanie2

Δέχεσαι συμβουλές από το σύζυγό σου;
Ναι, δέχομαι συμβουλές από τον Χαράλαμπο. Αυτό που είμαι σήμερα θα μπορούσα να πω πως το οφείλω εν μέρει σε αυτόν. Πάντα με στήριζε και γι’ αυτό πάντα προσπαθούσα να γίνομαι όλο και καλύτερη.

Είσαι μητέρα δύο γιων. Πώς είναι το αίσθημα να κατακλύζεσαι στο σπίτι από άντρες;
Νιώθω πολύ ωραία! Πιστεύω πως γεννήθηκα για να είμαι μητέρα αγοριών. Αγαπώ πολύ την ενεργητικότητα και τη ζωντάνια τους.

Θα ήθελες να είχες και μια κορούλα;
Εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενη. Δεν με ενδιαφέρει το φύλο, αλλά ναι, σίγουρα θα ήθελα να είχα πολλά παιδιά (Γέλια).

Ο σύζυγός σου σε βοηθά στις δουλειές του σπιτιού;
Με βοηθά θα έλεγα αρκετά, με τα παιδιά κυρίως. Είναι ένας πολύ καλός μπαμπάς και για αυτό είμαι πολύ ευγνώμων. Δεν είναι ένας πατέρας που τα περιμένει όλα από τη μαμά, παίζει με τα παιδιά, τα βάζει για ύπνο, ασχολείται μαζί τους.

melanie3

Παρόλα αυτά, είσαι και μια επιτυχημένη γυναίκα επαγγελματικά, με ένα πολύ καλό βιογραφικό. Σπούδασες Παιδική και Εφηβική Ψυχοθεραπεία στο Λονδίνο και στη συνέχεια Θεραπεία μέσω παιχνιδιού. Αυτό πώς το αποφάσισες;
Όταν ξεκινούσα δεν ήξερα πως θα ασχολούμουν στη συνέχεια με τα παιδιά. Ξεκίνησα να σπουδάζω ψυχολογία, ήμουν γοητευμένη με τους ανθρώπους. Νομίζω πως πάντα κάτι συμβαίνει στη ζωή μας, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε το τι θα γίνει με το μέλλον μας. Αυτό για μένα έγινε όταν ήμουν στο κέντρο Anna Froint, όπου και εκπαιδεύτηκα. Μέσω της εκπαίδευσης αυτής είχα τη χαρά να δουλέψω με μητέρες και παιδιά, οι οποίες μητέρες υπέφεραν από την επιλόχεια κατάθλιψη και να δω πώς εξελίσσεται αυτή η σχέση. Αυτό ήταν που με έκανε να ασχοληθώ αν θέλεις, με το εκπαιδευτικό κομμάτι και τα παιδιά.

Σκέφτηκες ποτέ να αφήσεις τη δουλειά που κάνεις; Αν ναι τι θα ήθελες να κάνεις;
Όχι, ποτέ δεν μου πέρασε αυτό από το μυαλό. Αλλά και αν δεν το έκανα αυτό, σίγουρα θα ασχολούμουν με εκπαίδευση γονέων ή άλλες ανθρωπιστικές σπουδές. Θα ήθελα πολύ να ταξιδεύω σε διάφορες χώρες και να παρέχω βοήθεια σε παιδιά που το έχουν πραγματική ανάγκη.

Νιώθεις ευθύνη ως ιδιοκτήτρια σχολείου;
Ναι! Είναι η μεγαλύτερη ευθύνη να σου εμπιστευθεί κάποιος τα παιδιά του!

Tι διαφορετικό προσφέρει το σχολείο σου;
Η διαφορά του με τα άλλα σχολεία, είναι ότι εδώ υπάρχει ζεστασιά, δεν μας απασχολούν οι αριθμοί και το πλήθος των μαθητών αλλά αγκαλιάζουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών. Πιστεύω στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Χρησιμοποιούμε διάφορες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας βοηθώντας τα παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση και εστιάζουμε στις προσωπικές δυνατότητές τους. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, βραβευτήκαμε για τις προοδευτικές μεθόδους διδασκαλίας μας και για το δικοινοτικό πρόγραμμα που γίνεται με Τουρκοκυπρίους.

Δυσκολίες σίγουρα υπάρχουν στη δουλειά σου. Πώς τις αντιμετωπίζεις;
Υπάρχουν καθημερινά προκλήσεις. Αυτό που με ολοκληρώνει ως άνθρωπο είναι όταν βρεθώ μπροστά σε δυσκολίες και πρέπει να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Είμαι πρακτική, βλέπω από μακριά το πρόβλημα και μπορώ να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Αλλά υπάρχει και το θετικό σε όλα αυτά, αυτό που ξυπνάς και θέλεις να πας στη δουλειά. Νιώθω ευλογημένη για όλο αυτό, πάω σε ένα χώρο όπου περνώ υπέροχα.

Πόσες ώρες την ημέρα περνάς για θέματα που αφορούν το σπίτι και πόσες ώρες αφιερώνεις για τη δουλειά;
Μια εργαζόμενη μητέρα έχει πάντα την πρόκληση να ισορροπήσει τη ζωή της ανάμεσα στην οικογένεια και τη δουλειά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι ίσα, κάποιες μέρες δουλεύω περισσότερο και άλλες μέρες προσπαθώ να βρίσκομαι και να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μου.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός;
Η Νότιος Αφρική θα έλεγα. Μου αρέσει η άγρια φύση, είμαι ζωόφιλη, άλλωστε ακόμα και στο σχολείο έχουμε φάρμα για να διδάσκουμε στα παιδιά πώς να αγαπούν τα ζώα. Έχω και εγώ δυο κατοικίδια, τον σκύλο μου το Μάξιμο και τη γάτα μου την Μπελ. Όταν είμαι κοντά στα ζώα νιώθω καλύτερος άνθρωπος και μερικές φορές θα έλεγα ότι επικοινωνώ καλύτερα με αυτά! (Γέλια).

Η μόδα τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;
Δεν εστιάζω την προσοχή μου στη μόδα, αν πρέπει να περιγράψω το στυλ μου, θα το έλεγα απλό και κομψό. Προσπαθώ να είμαι προσεγμένη καθημερινά για το ρόλο που έχω ως επικεφαλής σχολείου.

Αν δεν ζούσες στην Κύπρο πού θα ήθελες να ζήσεις και γιατί;
Αν δεν ζούσα στην Κύπρο θα ήθελα να ζω στην Αμερική όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια επειδή αγαπώ τον ήλιο. Θεωρώ ότι η Αμερική είναι το δεύτερό μου σπίτι αν και ζούσα για αρκετό διάστημα στο Λονδίνο. Έχω μια δυνατή σχέση με την κουλτούρα της Αμερικής.

melanie4

Υπάρχει ελεύθερος χρόνος;
Φροντίζω να έχω ελεύθερο χρόνο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Για να περνώ ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου, προσπαθούμε να κάνουμε όμορφες δραστηριότητες, πάμε περπάτημα, εκδρομές στα βουνά, ποδηλασία και άλλα.

Εκτός από καλή επαγγελματίας είσαι και μια ωραία γυναίκα. Ποια είναι τα μυστικά ομορφιάς που τηρείς;
Η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων με βοηθά πολύ και αυτό φαίνεται και στο πρόσωπό μου. Πιστεύω στο νόμο της έλξης, πως ό,τι βγάζω προς τα έξω έρχεται πίσω, είμαι πειθαρχημένη, προσέχω την υγεία μου και κυρίως τι τρώω. Είμαι χορτοφάγος!

Γυμνάζεσαι καθόλου;
Κάνω Hatha yoga, αφού με βοηθά πολύ στο να ηρεμώ και να έχω μια καλή φυσική κατάσταση.

Είσαι γυναίκα των προκλήσεων; Τολμάς;
Πιστεύω ότι είμαι, από την άποψη ότι αν μου παρουσιαστεί μια ευκαιρία δεν φοβάμαι να την εκμεταλλευτώ. Δεν φοβάμαι να κινηθώ αν θεωρήσω ότι είναι καλό για την οικογένειά μου ή τη δουλειά μου. Έχω περισσότερους φόβους μόνο στην καθημερινότητά μου, για παράδειγμα προσέχω περισσότερο την υγεία μου τώρα που είμαι μητέρα.

Θα έκανες ποτέ μια επέμβαση, για λόγους ομορφιάς;
Είμαι υπέρ στο να κάνει ό,τι θέλει μια γυναίκα για να νιώσει ολοκληρωμένη, φτάνει να κρατά τις ισορροπίες. Είναι προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου. Όσον αφορά εμένα δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι άμεσα. Νιώθω όμορφα!

Αν θα χαρακτήριζες τη Μέλανη με μια λέξη ή φράση, ποια θα ήταν αυτή;
Θα αναφέρω μια φράση της Maya Aggelou που με αντιπροσωπεύει. «Περπατώ ως ένα και στέκομαι ως δέκα χιλιάδες». Το αναφέρω αυτό με την έννοια ότι έχω την αίσθηση ότι κάθε μέρα ξυπνώ με την κληρονομιά, τις εμπειρίες της ζωής μου και σημαντικούς ανθρώπους που έχουν επηρεάσει τη ζωή μου, όπως οι γονείς μου και υπέροχους ανθρώπους που γνώρισα στην πορεία και έχουν αφήσει ένα αποτύπωμα σε μένα.

Ένα μυστικό για την επιτυχία;
Ποτέ μη θεωρείς κάτι δεδομένο.

melanie

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Πώς βλέπεις τη ζωή σου σε 5 χρόνια;
Σε πέντε χρόνια ελπίζω ότι θα γράφω παιδικά βιβλία. Αυτό είναι το επόμενο βήμα που θα ήθελα να κάνω. Κοινωνικές ιστορίες για να βοηθήσουν τα παιδιά να διαχειριστούν διάφορα κοινωνικά θέματα. Ελπίζω επίσης, η οικογένειά μου να μεγαλώσει και όσον αφορά τη δουλειά μου να βλέπω το σχολείο μου να εξελίσσεται συνέχεια. Τα παιδιά μου εύχομαι να είναι ειλικρινή με τον εαυτό τους, να αγαπούν τους συνανθρώπους τους κάνοντας πράξεις καλοσύνης και πάντα να εξελίσσονται ως άνθρωποι.

Επιμέλεια: Stelios F. Stylianou (DTales.gr)
Μακιγιάζ: Φλωρεντία Χαραλάμπους (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Άγγελος Γεωργίου

Πηγή : Περιοδικό Hello, τεύχος 50

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *