ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

OMIKRONHelene Ioannides: Αλλάζοντας το σώμα σου, αλλάζεις τη ζωή σου

Helene Ioannides: Αλλάζοντας το σώμα σου, αλλάζεις τη ζωή σου

Η Κύπρια γυμνάστρια που έχει φανατικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, υποψήφια για τα Fit Awards ως Health Coach of the Year στη Μέση Ανατολή και Fitness Influencer για το 2020, μιλάει για το διαδικτυακό της πρόγραμμα εκγύμνασης HAI Bootcamp και τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα σε κάθε σώμα. Η Hélène Ioannides, με έδρα τη Σαουδική Αραβία, προσφέρει μια δυναμική απάντηση στο «δεν έχω χρόνο για γυμναστική».

Από την Τώνια Σταυρινού

Τι είναι το HAI Bootcamp και τι το κάνει τόσο επιτυχημένο;
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα γυμναστικής έξι εβδομάδων που έχει μεταμορφώσει τα σώματα εκατοντάδων γυναικών μέχρι σήμερα, δίνοντας τους δύναμη και παράλληλα αυτοπεποίθηση. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (High Intensity Interval Training – HIIT) που πραγματοποιείται online από μένα ζωντανά και με λεπτομερή καθοδήγηση.

Τι διαφοροποιεί το πρόγραμμά σου από όλα αυτά που υπάρχουν στο διαδίκτυο;
Αυτό που κάνει το πρόγραμμα HAI Bootcamp μοναδικό είναι τα μικρά τμήματα 15 έως 20 γυναικών ανά μάθημα. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται σε πραγματικό χρόνο με προσωπική επίβλεψη της κάθε ασκούμενης. Καθώς γίνεται η προπόνηση έχω την ευχέρεια να επιβλέπω την κάθε μία ξεχωριστά, διασφαλίζοντας ότι η άσκηση εκτελείται σωστά και σε υψηλή ένταση για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το πρόγραμμα στέλνεται σε κάθε συμμετέχουσα έτσι ώστε αν χάσει κάποιο live μάθημα να μπορεί να το κάνει μόνη της κάποια άλλη στιγμή.

Υπάρχει και κάποια καθοδήγηση στη διατροφή κάθε συμμετέχουσας;
Ναι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει online συνάντηση με διατροφολόγο και δημιουργία προσωπικού πλάνου διατροφής ώστε κάθε πελάτισσα να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να δει το σώμα της να μεταμορφώνεται.

Πόσες πελάτισσες και από πόσες χώρες γυμνάζονται μαζί σου;
Το τρέχων πρόγραμμα έχει πάνω από 50 γυναίκες από διάφορες χώρες -Ιταλία, Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι, Κύπρο, Ελλάδα, ΗΠΑ ακόμη και Αυστραλία. Το γεγονός ότι συναντιόμαστε τόσες γυναίκες από διαφορετικές χώρες, δημιουργώντας έναν δυνατό δεσμό, ενθαρρύνοντας και δίνοντας κίνητρο η μία στην άλλη, είναι μέρος της μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει το πρόγραμμα!

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες;
Είναι πολύ δημοφιλές στις γυναίκες 25 με 40 χρονών και ειδικά γυναίκες που απέκτησαν πρόσφατα μωρό και θέλουν να χάσουν βάρος και να επιστρέψουν σε φόρμα. Είναι ιδανικό γι’ αυτές τις ομάδες μιας και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος και οι μετακινήσεις σε ένα γυμναστήριο δύσκολες. Εμπιστεύονται το πρόγραμμα πρωτίστως γιατί τους έχω δείξει με το προσωπικό μου παράδειγμα πώς μπόρεσα να μεταμορφώσω το σώμα μου μετά από δύο γέννες.

Τι γίνεται με τις γυναίκες που έχουν κάποια εξειδικευμένα προβλήματα (π.χ. πόνους στη μέση) ή χρειάζεται να εστιάσουν σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές του σώματος;
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να δουλεύει όλα τα σημεία του σώματος και είναι αποτελεσματικό για όλους τους σωματότυπους. Έχω δει επίσης γυναίκες με πόνους στην πλάτη οι οποίες καταφέρνοντας να δυναμώνουν τους μύες που υποστηρίζουν την πλάτη και την κοιλιά απαλλάγηκαν από την ενόχληση. Αν για οποιονδήποτε λόγω μια γυναίκα χρειάζεται ειδική προσοχή μπορεί να κλείσει ένα προσωπικό ραντεβού μαζί μου για να εξετάσουμε τις ανάγκες της και μπορώ να προσαρμόσω το πρόγραμμα με ασκήσεις που θα καλύπτουν τις ξεχωριστές της ανάγκες.

Ποια είναι η προσωπική σου ιστορία;
Γεννήθηκα στο Λονδίνο και μεγάλωσα στην Κύπρο. Έχω ζήσει και έχω δουλέψει στην Ιταλία, το Λονδίνο, την Κύπρο και τώρα στη Σαουδική Αραβία. Και οι δύο μου γονείς είναι Κύπριοι και εννοείται ότι κάθε καλοκαίρι έρχομαι για διακοπές στο νησί! Η δουλειά μου ως personal trainer ξεκίνησε ως χόμπι μιας και είχα πάθος για τη γυμναστική! Υπήρξα αθλήτρια του βόλεϊ από τα 13 μου με προπονήσεις πέντε φορές τη βδομάδα και έπαιζα σε ματς της εθνικής σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Είχα πάντα πάθος με την άσκηση και τα σπορ αλλά η επιθυμία μου να μάθω περισσότερα και να ασχοληθώ με τον τομέα της υγείας και της γυμναστικής γεννήθηκε στις σπουδές μου.

Σπούδασες κάτι εντελώς διαφορετικό, έτσι;
Ναι σπούδαζα Οικονομικά, Επιχειρήσεις και Κτηματικά και μπροστά μου απλωνόταν μια επιτυχημένη καριέρα αλλά ένιωθα όλο και πιο πολύ ότι αυτό δεν ήταν για μένα. Δεν με έκανε χαρούμενη και ένιωθα άδεια μέσα μου. Πέρασα μια περίοδο κατάθλιψης, έβαλα 10 κιλά και το πρόσωπό μου γέμισε ακμή. Ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Δεν συνειδητοποιούσα ότι το σώμα μου ανταποκρινόταν με αυτό τον τρόπο στο ψυχικό στρες που περνούσα. Πήρα μία πολύ καλή μου φίλη, την Becky και γραφτήκαμε μαζί σε γυμναστήριο. Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάς με μια φίλη, σε κάνει πιο υπεύθυνη, όταν σε περιμένει κάποιος, ξέρεις ότι πρέπει να πας!

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η μεγάλη αλλαγή για σένα;
Ναι, από εκείνη τη μέρα εστίασα στη φροντίδα και στην αγάπη για τον εαυτό μου. Έδωσα στο σώμα μου αυτό χρειαζόταν με άσκηση και τροφές που του έκαναν καλό. Άρχισα να δοκιμάζω διαφορετικά είδη εκγύμνασης και να μαθαίνω περισσότερα και σε βάθος. Έκανα Pilates, HIIT, TRX και τελικά έγινα Πιστοποιημένη Personal Trainer. Όσο περισσότερο γυμναζόμουν τόσο καλύτερα ένιωθα, τόσο πιο δυνατή. Όσο βελτιωνόταν η ψυχολογία μου και η διατροφή μου, το σώμα μου ακολουθούσε. Άρχισα να νιώθω χαρούμενη, υγιέστερη και φυσικά ελαφρύτερη. Ήξερα ότι αφού βρήκα έναν τρόπο να βοηθήσω τον εαυτό μου, θα μπορούσα να βοηθήσω και άλλες γυναίκες.

Πότε ξεκίνησες να το κάνεις αυτό επαγγελματικά;
Όταν μετακόμισα στη Σαουδική Αραβία, είδα πόσες γυναίκες ήθελαν να νιώσουν καλύτερα και να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Ξεκίνησα το πρόγραμμα HAI Bootcamps στο υπόγειο του σπιτιού μου μιας και εκείνη την εποχή τα γυμναστήρια ήταν ακόμη απαγορευμένα για τις γυναίκες! Ξεκίνησα με δύο πελάτισσες και η ομάδα μεγάλωνε και μεγάλωνε. Αυτό με βοήθησε και εμένα να βρω το σκοπό μου και αυτός δεν είναι άλλος από το να προσφέρω ενδυνάμωση στις γυναίκες, να τις βοηθήσω να βρουν τη δύναμη που έχουν μέσα τους. Φέτος, λόγω της πανδημίας είναι η πρώτη χρονιά που τα HAI Bootcamps γίνεται διαδικτυακά. Σ’ αυτή την δύσκολη εποχή περισσότερες γυναίκες έχουν ανάγκη την ενδυνάμωση και την αλλαγή που μπορεί να τους προσφέρει.

» Info: Το επόμενο διαδικτυακό πρόγραμμα HAI Bootcamp ξεκινάει στις 11 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στο
www.helenefitnesscoach.com

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 290.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS