Η Angelina Jolie συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα – Τι έλεγαν επί 1,5 ώρα;

Η Angelina Jolie συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα – Τι έλεγαν επί 1,5 ώρα;

Η Angelina Jolie συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα – Τι έλεγαν επί 1,5 ώρα;

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί η οποία βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δημοφιλής σταρ πέρασε στις 5 ακριβώς το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Η ίδια είχε ζητήσει συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Την υποδέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η Τζολί κατέβηκε από ένα μαύρο βαν Μερσεντές, με μαύρα ρούχα και τα μαλλιά στους ώμους, έκανε χειραψία με τον κ. Τζανακόπουλο, γύρισε προς τους δημοσιογράφους και χαιρέτισε, πριν μπει στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

jo

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψή της διάσημης ηθοποιού στην Ελλάδα και τόνισε πως η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδόμένης της παρούσας προσφυγικής κρίσης.

jo1

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε στην Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, λόγω των μονομερών ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

Το μήνυμα της Αντζελίνας Τζολί

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», αναφέρει σε μήνυμά της η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ.

«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», υπογραμμίζει σε δελτίο Τύπου η διάσημη ηθοποιός, ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.

jo4

jo5

jo2

Πηγή : thetoc.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *