Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ΑfroBanana

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ΑfroBanana

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ΑfroBanana

Ένα βήμα απ’ τη θάλασσα, στο δασύλλιο Κιτίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κοινό του το φετινό ΑfroBanana, σ’ ένα τριήμερο γεμάτο μουσική, εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Στη διοργάνωση που αναμένεται να είναι η συναρπαστικότερη στην ιστορία του Φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει κορυφαία μουσικά σχήματα και DJs από όλο τον κόσμο, να συμμετέχει σε παρεμβάσεις, performances και δραστηριότητες ευεξίας, αλλά και να βρει μια επιλεγμένη αγορά φαγητού και ποτού. Workshops για παιδιά και όλη την οικογένεια, καινοτόμα παιδικά εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες στην παραλία, ολοκληρώνουν το πρόγραμμά του.

Afro jazz ώς electro Cumbia, με ενδιάμεσους σταθμούς σε funk, blues, flamenco, θα ακούγονται σε τρεις μουσικές σκηνές από 30 συγκροτήματα και DJs που θα παίζουν μουσική από κάθε γωνιά του πλανήτη. Σημαντικότεροι φιλοξενούμενοι σ’ αυτό το ξέφρενο πάρτι, που σας προσκαλεί να χορέψετε σαν να μην υπάρχει αύριο, είναι ο θρύλος της Γκάνας Ebo Taylor και η Saltpond City Band. Ο Fela Kuti, 82 χρονών σήμερα, διαθέτει αστείρευτη ενέργεια και παντρεύει μοναδικά τους highlife και afrobeat ρυθμούς με κορωμένες δόσεις jazz και funk. Εμφανίζονται ακόμα ο Ed Davenport, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής, το Afro-Latin κουαρτέτο PENYA, που αυτοσχεδιάζει με κρουστά και φωνητικά, με Αφρό-Κουβανικές μελωδίες και groove ηχοτοπία, αλλά και η Afrodyssey Orchestra, με τον σαξοφωνίστα Θοδωρή Ρέλλο σε ένα κοκτέιλ από αφρικανικούς ρυθμούς, afrobeat, highlife και ελληνικά μουσικά ιδιώματα. Σημειώστε ακόμα τον μοναδικό Minyanta, αλλά και την DJ Mor Elian.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου για τους μικρούς της Afrobanana κοινότητας, πραγματοποιείται μια σειρά από workshops στο πλαίσιο του προγράμματος Kid’s Innovation. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των διοργανωτών, με την Τράπεζα Κύπρου και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση και προώθηση της παιδείας και της δημιουργικότητας.

Για φιλόδοξους νέους μουσικούς φτάνει το σεμινάριο Beatmaking / Process & Impact, όπου ο ανερχόμενος της hip-hop, Julio, θα διδάξει την αλφαβήτα της hip-hop παραγωγής, ενώ με διασκεδαστικό BigiBang Project θα δημιουργήσουν ήχους από αυτοσχέδια κρουστά που έχουν φτιαχτεί από άχρηστα αντικείμενα. Όσο για το Musical Voyage Around the World, ο στόχος του είναι να εμπνεύσει τη δημιουργική έκφραση και να πυροδοτήσει την περιέργεια για τους διαφορετικούς πολιτισμούς, φέρνοντάς τους σε επαφή με νέες μελωδίες, ήχους και ρυθμούς.

Η συναυλία Marimba Wave, υπόσχεται ένα ονειρικό ταξίδι στους ήχους της μαρίμπα, ενώ το Mc Baby Maestro – Music Making with Young Children, θα ενθαρρύνει γονείς και παιδιά να έρθουν πιο κοντά μέσα από το τραγούδι, τον χορό και τον πειραματισμό με τα μουσικά όργανα.

Τέλος, στο workshop με τίτλο I Walk, I Walk in the Forest οι εξερευνητές κάθε ηλικίας θα φέρουν στο φως όλα τα κρυμμένα μυστικά του δάσους.

Για το δραστήριο κοινό του, το Afrobanana, προσφέρει  Capoeira και τουρνουά ρακέτας, ένα επιμορφωτικό workshop, με θέμα το φαγητό και τίτλο Colours, textures, flavours, smells, Sunset Tai Chi Workshop στην παραλία, Acroyoga Jam και Yin & Yang Yoga, workshop με τίτλο Partner Yoga, ενώ για τα παιδιά Kids Summer Yoga Games.

* Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20, 21 & 22 Ιουλίου, Κίτι, Επαρχία Λάρνακας. Οι πύλες του φεστιβάλ ανοίγουν στις 14:00 στις 20 Ιουλίου και κλείνουν στις 20:00 στις 22 Ιουλίου. Όλες οι πληροφορίες στο «TheAfroBananaRepublic» στο Facebook.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *