Η Φουρέιρα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη Eurovision: «Το κόλπο που σκεφτήκαμε πέτυχε!»

Η Φουρέιρα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη Eurovision: «Το κόλπο που σκεφτήκαμε πέτυχε!»

Η Φουρέιρα στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη Eurovision: «Το κόλπο που σκεφτήκαμε πέτυχε!»
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Λίγες μέρες μετά τον τελικό της Eurovision, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση για λογαριασμό της Κύπρου, η Ελένη Φουρέιρα έδωσε την πρώτη της συνέντευξη μετά τη μεγάλη αυτή εμπειρία που έζησε στην ιστοσελίδα lifo.gr.

Aνάμεσα σε άλλα, αποκάλυψε πώς ένιωθε όταν έμπαινε στο αεροπλάνο για Λισαβόνα, λέγοντας ότι ήξερε ότι είχε πάρει μεγάλο ρίσκο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάντεψε τι έκανε η Ελένη Φουρέιρα λίγο πριν ανέβει σκηνή της Eurovision! (βίντεο)

«Την ώρα που έμπαινα στο αεροπλάνο για τη Λισαβόνα, ήξερα ότι είχα πάρει ένα μεγάλο ρίσκο, τόσο με την ίδια τη συμμετοχή μου όσο και με το τραγούδι, που ήταν εκτός της comfort zone μου, αλλά και με το γεγονός ότι πήγαινα με την Κύπρο και όχι με την Ελλάδα. Πίστευα πολύ στον εαυτό μου, όμως γνώριζα ότι την Κύπρο δεν τη δίνουν ποτέ ψηλά στα στοιχήματα. Είχαμε προσχεδιάσει με την ομάδα μου και το ΡΙΚ ότι θα κάνουμε ένα κλιπ ωραίο αισθητικά, αλλά όχι χορευτικό, ώστε να μην προδώσουμε αυτό που θα παρουσιάζαμε. Το κόλπο πέτυχε και όταν φτάσαμε, ενώ δεν μας υπολόγιζε κανείς, μετά την πρώτη πρόβα μπήκα στην πεντάδα των στοιχημάτων κι έπειτα έφτασα στην πρώτη θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εκπληκτική μεταμόρφωση της Φουρέιρα τα τελευταία 10 χρόνια – Το πριν και το μετά (εικόνες)

Σε ερώτηση γιατί ήθελε τόσο πολύ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, αφού ως γνωστό είχε προτείνει δύο φορές να εκπροσωπήσει την Ελλάδα αλλά η πρότασή της απορρίφθηκε, απάντησε:

«Είναι ο μόνος τρόπος να σε δουν 250 εκατομμύρια κόσμος. Είναι η μεγαλύτερη διεθνής μουσική γιορτή, όποιον καλλιτέχνη κι αν ρωτήσεις, θα ήθελε να τον δει ένα τέτοιο κοινό».

Τι λέει όμως για τις αρνητικές απαντήσεις που πήρε σχετικά με την εκπροσώπηση της Ελλάδας αλλά και για το γεγονός ότι η επιτροπή της ΕΡΤ έδωσε στην Κύπρο μόνο 7 βαθμούς στον ημιτελικό; Ένιωσε δικαίωση απέναντι στην ΕΡΤ;

«Αν ήταν ρατσιστικά τα κίνητρα των απορρίψεων, τότε λυπάμαι πολύ. Η δικαίωση είναι προσωπική και δεν έχω να κατηγορήσω κανέναν, αν οι λόγοι είναι καθαρά καλλιτεχνικοί. Η βαθμολογία πλήγωσε περισσότερο την Κύπρο παρά εμένα. Εγώ ακούω το κοινό, αυτό έχει τη δύναμη, και όχι πέντε άνθρωποι από κάθε χώρα που έχουν συγκεκριμένη κουλτούρα ή που τους είπαν τι να ψηφίσουν. Δεν με απασχολεί η άποψή τους. »

Η τραγουδίστρια μίλησε και για τα συναισθήματά της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του τελικού της Eurovision:

«Το άγχος μπορεί να σου κόψει ακόμα και την ανάσα. Την ώρα που με έπαιρνε ο floor manager για να ανέβω στη σκηνή, έλεγα στον εαυτό μου “έχεις γεννηθεί γι’ αυτό, έχεις παλέψει, το αντέχεις και θα το κάνεις καλά. Στο green room ήμουν ευτυχισμένη γι’ αυτό που είχα δώσει.»

Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

 

 

 

 

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *