Η Γεωργία Μεσιήτη σε 14 ερωτήσεις

Η Γεωργία Μεσιήτη σε 14 ερωτήσεις

Η Γεωργία Μεσιήτη σε 14 ερωτήσεις
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Μάνατζερ καλλιτεχνών και υπεύθυνη για τη διοργάνωση, τις δημόσιες σχέσεις και την προώθηση παραστάσεων και εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει συνεργαστεί με τους Λίνα Νικολακοπούλου, Μαργαρίτα Ζορμπαλα και Μανώλη Λιδάκη, αλλά και τον ΘΟΚ για την προώθηση των παραστάσεών του στην Αθήνα.

Της Νταϊάνας Αζά

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι κάθε πρωί από το κρεβάτι; Η ζωή! Κανένα πρωινό μου δεν είναι ίδιο.

Ποια συνήθεια απ’ τη ρουτίνα σου θα ήθελες να αλλάξεις; Να κόψω τo Facebook.  Όσο κάνω τη δουλειά που κάνω, όμως, δύσκολο να τα καταφέρω.

Τι άκουσες/είδες/ έμαθες τελευταία και σου έκανε εντύπωση; Έναν σπουδαίο Ρώσο πιανίστα, τον Andrei Gavrilov.  Ακριβή η τέχνη και η τεχνική του!

Ποια χρονολογία θυμάσαι πιο έντονα από τη ζωή σου; Το 2010. Αγόρασα το σπίτι μου στην Αθήνα. Μετακόμισα τον Μάιο με τις τριανταφυλλιές και τα δέντρα της αυλής ανθισμένα. Ευτυχία! Λίγο μετά υπέγραφε ο Παπανδρέου το πρώτο μνημόνιο. Ήρθαν τα πάνω κάτω.

Αν μπορούσες να άλλαζες ένα μόνο πράγμα στην πόλη που ζεις, ποιο θα ήταν αυτό; Τελευταία ζω μεταξύ Λευκωσίας και Αθήνας. Στη Λευκωσία θα οργάνωνα τις σχεδόν ανύπαρκτες συγκοινωνίες. Στην Αθήνα θα ανακαίνιζα τα ερειπωμένα κτίρια για να φιλοξενήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στέγης και θαλπωρής. Και θα τα έβαφα με ωραία χαρούμενα  χρώματα με την ελπίδα ότι αυτό θα επιδρούσε στη διάθεση των ανθρώπων.

Ποιο δρόμο έχεις περπατήσει τις περισσότερες φορές; Την Πανεπιστημίου –Σύνταγμα προς Ομόνοια και αντίστροφα. Είναι ο αγαπημένος μου δρόμος. Αρχοντικός!

Ποιο σημείο έχεις ταυτίσει με τον μεγαλύτερό σου έρωτα; Το μπαρ «1900» στην οδό Σίνα στο Κολωνάκι. Δεν υπάρχει πια.

Σε ποια συναυλία έχεις τραγουδήσει πιο δυνατά; Στο  «The Wall» του Roger Waters στο Ο.Α.Κ.Α., τη στιγμή που προβλήθηκε με κόκκινα γράμματα στο θρυλικό τείχος των Pink Floyd η φράση “Fuck the government”. «Έπεσε» το στάδιο. Και φυσικά στο “Hey, teachers leave those kids alone”.

Τι μουσική ακούς στο αυτοκίνητο; Συνήθως Blues και κλασσική.

Ποιο τραγούδι έβαλες περισσότερες φορές στο repeat; The lyre of Orpheous (Nick Cave).

Τι background έχεις στο κινητό σου; Την Κούσι –η γάτα μου.

Τι βλέπεις γύρω σου αυτή τη στιγμή που απαντάς τις ερωτήσεις; Πάνω στο γραφείο την Κούσι να κοιμάται του καλού καιρού (ανάσκελα) και το παράθυρο με το γιασεμί μου φουντωτό και μυρωδάτο.

Ο προηγούμενος που φιλοξενήθηκε σε αυτή τη στήλη σε ρωτά: Αλλάζουν οι άνθρωποι; Αν αφήσουμε τη ζωή να μας διδάξει, φυσικά και αλλάζουμε. Ωριμάζουμε. Μια απόρριψη, ένα δυνατό συμβάν, οι αποτυχίες και οι δυσκολίες μάς καλλιεργούν. Ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος. Αν θέλουμε να μάθουμε φυσικά.

Τι θα ήθελες να ρωτήσεις εσύ τον επόμενο; Υπάρχουν εξωγήινοι;

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *