Η γυναίκα του Καίσαρα…

Η γυναίκα του Καίσαρα…

Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Όσες κυβερνήσεις κι αν αλλάξουν, όσες διευθύνσεις και διοικητικά συμβούλια κι αν διοριστούν, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία του ΡΙΚ δεν πρόκειται ποτέ να διαφοροποιηθεί. Είναι λες και «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Σε πρόσφατο δημοσίευμά μας, θέσαμε ορισμένα ερωτήματα προς τη διεύθυνση/διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με τη διοργάνωση του διαγωνισμού σύνθεσης κυπριακού τραγουδιού και την κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε σχετικά με την επιλογή των δέκα τραγουδιών που θα διαγωνιστούν στην τελική φάση. Είτε γιατί οι διοικούντες του Ιδρύματος δεν έχουν απαντήσεις να δώσουν στα ερωτήματά μας, είτε, ως είθισται, κάνουν τα στραβά μάτια στα διάφορα δημοσιεύματα θέλοντας να καλύψουν την τραγικότητα του σφάλματός τους να επιλέξουν τα δέκα, έξι μήνες μετά την ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών.

Στους όρους συμμετοχής του διαγωνισμού, το ΡΙΚ, δεν καθορίζει την ημερομηνία επιλογής των δέκα τραγουδιών. Το μόνο που παραθέτει είναι ότι «Το ΡΙΚ έχει το δικαίωμα να μην προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των φάσεων του εν λόγω διαγωνισμού ή να αναβάλει ή και να ακυρώσει το Διαγωνισμό, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από τις περιστάσεις». Για να καλύψει μάλιστα τα χνώτα του, σύμφωνα με την παράγραφο 11 των όρων συμμετοχής «Το ΡΙΚ διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει και/ή τροποποιήσει μονομερώς τόσο τους παρόντες Όρους και Κανονισμούς όσο και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων».

Παρόλα αυτά όμως εξακολουθούμε να διατηρούμε τη δυσπιστία μας ως προς τη σοβαρότητα και την αμεροληψία που ακολουθήθηκε για την επιλογή των δέκα τραγουδιών κι επιμένουμε στην ακύρωση κι επανάληψη της διαδικασίας. Κι επαναλαμβάνω, σε τέτοιου είδους διαδικασίες κύριοι μου, δεν αρκεί να είστε τίμιοι, αλλά πρέπει να φαίνεστε.

Πηγή : Από το περιοδικό Τv Mανία, τεύχος 1226

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *