H ηθοποιός Καλυψώ Δηµητρίου φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της και την έξι μηνών κόρη τους

H ηθοποιός Καλυψώ Δηµητρίου φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της και την έξι μηνών κόρη τους

H ηθοποιός Καλυψώ Δηµητρίου φωτογραφίζεται με τον σύζυγό της και την έξι μηνών κόρη τους
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μηνά

Από τον Κωνσταντίνο Ιάσωνος

Η όμορφη ηθοποιός Καλυψώ Δημητρίου είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που πάνω στην πιο δημιουργική περίοδο της επαγγελματικής της πορείας, τολμά να βάλει μια άνω τελεία, για να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Μαζί με τον σύζυγό της, Μιχάλη Τσέλεπο διανύουν την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους, καθώς έχουν στην αγκαλιά τους τον καρπό του έρωτά τους, τη μικρή Μαριαντίνα. Στην πρώτη τους κοινή φωτογράφηση, μαθαίνουμε καλύτερα όλα αυτά που τους έφεραν κοντά αλλά και πώς βιώνουν τη ζωή τους έχοντας πλέον ένα μικρό «πλασματάκι» να εξαρτάται από εκείνους.

Διανύετε την πιο όμορφη περίοδο της ζωής σας, μετά τον ερχομό της κόρης σας. Πώς είναι η ζωή σας πλέον;
Κ.: Η αλήθεια είναι αυτή, σίγουρα ο ερχομός της κόρης μας έφερε ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Οι επιλογές και οι προτεραιότητές μας έχουν αλλάξει, όσο προετοιμασμένοι και αν ήμασταν για τον ερχομό της. Στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά σας;
Κ.: Μέχρι τώρα δεν μας έχει εξαντλήσει πολύ, δεν είμαστε από τα ζευγάρια που δεν μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια, σ’ αυτό φανήκαμε πολύ τυχεροί. Την έχω μάθει σε ένα πρόγραμμα και το καθιερώνει μέχρι τώρα, ξέρω δηλαδή πότε είναι η ώρα της να φάει και να κοιμηθεί. Βέβαια σε όλο αυτό μεγάλο ρόλο παίζει και η μητέρα μου, χωρίς τη βοήθεια και τις συμβουλές της μπορεί να ήταν διαφορετικά.

Ήσασταν έτοιμοι για αυτή την αλλαγή στις ζωές σας; Πόσο άλλαξε η ζωή σας;
Μ.: Ένα μωρό το θέλαμε και οι δυο μας. Ήταν μια απόφαση που πήραμε συνειδητά, ένα χρόνο μετά το γάμο μας. Η ζωή μας άλλαξε προς το καλύτερο.
Κ.: Προσωπικά έχω καταλάβει τι σημαίνει να είσαι μάνα, τι σημαίνει να εξαρτάται μια ψυχούλα από σένα. Βέβαια η κούραση, η ένταση και το άγχος τους πρώτους μήνες είναι φυσιολογικά πιστεύω και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει εμείς οι νέες μάνουλες να πανικοβαλλόμαστε με τις νέες μας ευθύνες, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο ώστε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα.

Θέλετε να κάνετε σύντομα αδελφάκι στη μικρή;
Μ.: Δεν είναι στα κοντινά μας σχέδια. Προτεραιότητα έχει η Μαριαντίνα αυτή τη στιγμή.
Κ.: Ο Μιχάλης πιστεύει ότι αν κάνουμε σύντομα δεύτερο μωρό θα παραμελήσουμε το πρώτο! Η αλήθεια δεν το σκεφτόμαστε, είναι πολύ νωρίς.

Φέτος δεν ασχολείσαι με την υποκριτική, να φανταστώ ότι ο λόγος είναι το μεγάλωμα της κόρης σου;
Κ.: Δεν θα αρνηθώ ότι μου λείπει η υποκριτική. Είναι αυτό που σπούδασα και αποφάσισα να ασχοληθώ στη ζωή μου. Κάνω ένα διάλειμμα και θα ήθελα να επανέλθω. Τη δεδομένη όμως στιγμή προτεραιότητά μου έχει αυτό το Θείο δώρο που μου έστειλε ο Θεός.

Αξίζει αυτή η «θυσία» που έκανες;
Κ.: Φυσικά αξίζει, δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή! Έστω και αν είναι μόλις 6 μηνών πιστεύω ότι νιώθει την αγάπη, το ενδιαφέρον μου από τον τρόπο που θα την αγκαλιάσω από τον τόνο της φωνής μου, τις εκφράσεις μου! Είναι αυτές οι στιγμές που δεν θα άλλαζα με τίποτα στον κόσμο.

Σε τρομάζει η επανένταξή σου στο χώρο; Θέλεις να επιστρέψεις σύντομα;
Κ.: Δική μου ήταν η απόφαση να απομακρυνθώ από την τηλεόραση. Σίγουρα το να απέχει ένας ηθοποιός αρκετό καιρό δεν είναι πολύ θετικό γιατί ξεχνιέται. Κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω εφόσον βέβαια μου δοθεί μια καλή ευκαιρία. Επειδή τραγουδώ, είχα και προτάσεις για εμφανίσεις βράδυ αλλά προτίμησα να απέχω για ακόμη λίγο.

Ο πατέρας πόσο ασχολείται με το μεγάλωμα της κόρης; Λόγω του ότι ως οδοντίατρος ο χρόνος σου είναι περιορισμένος.
Μ.: Δυστυχώς οι ώρες μου είναι περιορισμένες λόγω φόρτου εργασίας. Τον ελεύθερό μου χρόνο προσπαθώ να τον αξιοποιώ δημιουργικά μαζί της. Επιδιώκω να βρίσκω χρόνο μέσα στην ημέρα, η αγάπη που παίρνω από την κόρη μου δεν περιγράφεται.

Τι σας αγχώνει περισσότερο στο μεγάλωμα του παιδιού;
Κ.: Θα θέλαμε το παιδί μας πάνω απ’ όλα να μεγαλώσει με αρχές, να μην είναι κακομαθημένο και προπαντός να εκτιμά και να σέβεται όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, κοινωνικής τάξης κτλ.

Αλήθεια εσείς πώς γνωριστήκατε; Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά;
Κ.: Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά σε μια ταβέρνα που τραγουδούσα στην Πάφο. Ο Μιχάλης είχε έρθει με την παρέα του, αλληλοκοιταζόμασταν, με κέρδισε ο τρόπος του. Φαινόταν χαμηλών τόνων, ντροπαλός. Μετά από λίγες μέρες γίναμε φίλοι στο facebook και γνωριστήκαμε σιγά σιγά.

Η πρόταση γάμου πότε ήρθε; Ήταν κάτι που το περίμενες;
Κ.: Η πρόταση γάμου έγινε σε ένα ξενοδοχείο που έκλεισε με αφορμή τα γενέθλιά μου! Δεν είχα καταλάβει τίποτα τα διοργάνωσε όλα πολύ όμορφα και ρομαντικά. Οι δυο μας, χωρίς κόσμο, έτσι ακριβώς όπως ταιριάζει σ’ αυτή τη στιγμή.

Τι σε κέρδισε στην Καλυψώ;
Μ.: Ήταν πολλά πράγματα που με κέρδισαν στην Καλυψώ. Είναι αυτό που νιώθεις ότι αυτός είναι ο άνθρωπός σου. Το χαμόγελό της ήταν γεμάτο αλήθεια, ειλικρίνεια. Στην πορεία που την γνώρισα καλύτερα, κατάλαβα πως πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο.

Ποια στοιχεία του Μιχάλη ήταν αυτά που κατάλαβες πως πρόκειται για τον άντρα της ζωής σου;
Κ.: Ο Μιχάλης είναι ο πιο γλυκός σύντροφος που θα μπορούσα να έχω. Αν ρωτήσεις για τον Μιχάλη δεν πρόκειται να ακούσεις κάτι αρνητικό. Είναι άνθρωπος ευαίσθητος, καλόκαρδος και πολύ ειλικρινής! Αγαπά πολύ τη δουλειά του και κάθε μέρα προσπαθεί να βελτιώνεται και ως άνθρωπος και ως γιατρός! Από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπιστοσύνη σε μένα και στήριξε τις αποφάσεις μου. Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και μου άρεσε πολύ που με προσέγγισε με σεβασμό. Θα μπορούσα να μιλώ ώρες για τον Μιχάλη, είναι όλα αυτά που έψαχνα σε έναν άνθρωπο και ευχαριστώ τον Θεό που τον έστειλε στη ζωή μου.

Τι θα σας κάνει να τσακωθείτε; Ποιος τα βάζει πρώτος κάτω;
Κ.: Δεν έχουμε τσακωθεί (ακόμα) για σοβαρά θέματα. Τσακωνόμαστε για ασήμαντους λογούς που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έδινα τόση σημασία, όπως όταν δω ρούχα πετάμενα ή αν ακούσω το τηλέφωνό του ενώ προσπαθεί να κοιμηθεί το μωρό. Ο Μιχάλης είναι πολύ πιο ήρεμος από μένα και φυσικά επειδή καταλαβαίνω τα λάθη μου τα βάζω εγώ πρώτη κάτω και προσπαθώ να επανορθώσω.

Μιχάλη πόσο υποστηρικτικός είσαι με το επάγγελμα της Καλυψώς; Είσαι περήφανος για αυτήν; Θα προτιμούσες να έκανε κάτι άλλο στα επαγγελματικά της, ειδικά τώρα που έγινε μανούλα.
Μ.: Θέλω να πιστεύω ότι την υποστηρίζω, η αλήθεια τις περισσότερες φορές την παροτρύνω να μην τα παρατάει και να απογοητεύεται εύκολα όπως κάνει συνήθως. Η Καλυψώ δεν έχει δείξει εμπιστοσύνη στον εαυτό της και δεν έχει ανακαλύψει ακόμα τις δυνατότητές της!  Είμαι πολύ περήφανος για ό,τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, θα ήθελα να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση και θάρρος. Πιστεύω στο ταλέντο της και αν το θελήσει μπορεί να κάνει ωραία πράγματα τόσο στο τραγούδι όσο και στο θέατρο. Προσωπικά θα συνεχίζω να στηρίζω τις αποφάσεις της.

Το επάγγελμα της Καλυψώς απαιτεί σκηνές με συναδέλφους σε ερωτικές σκηνές, κτλ. Σε ενοχλεί;
Μ.: Στην αρχή δεν θα κρύψω ότι με ενοχλούσε λίγο αλλά στη συνέχεια το ξεπέρασα, μπορεί επειδή δεν έχει κάνει και έντονες ερωτικές σκηνές. Ξέρω όμως ότι είναι μέρος της δουλειάς της και αν γίνεται με επαγγελματισμό το δέχομαι και της έχω εμπιστοσύνη.

Εσύ Καλυψώ; Βοηθάς τον Μιχάλη στο ιατρείο; Πόσο τον στηρίζεις;
Κ. Τον βοηθούσα λίγο όταν ήμουν έγκυος ήθελα να περνώ λίγο τον χρόνο μου γιατί βαριόμουν στο σπίτι. Δεν έχω ξαναπάει από τότε έτσι και αλλιώς έχει τους βοηθούς του και το καλύτερο για μένα είναι να μη δουλεύεις με τον σύντροφό σου δεν είναι πάντα θετικό. Θα τον στηρίζω όσο μπορώ και θα είμαι δίπλα του.

Μέσα από τη σχέση σας αυτά τα χρόνια, είδατε αλλαγή στον χαρακτήρα σας;
Κ.: Ο Μιχάλης με βοήθησε σαφώς να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Προπαντός πριν κρίνω ή σχολιάσω κάποιον να σκεφτώ ότι μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση του, να σκέφτομαι δυο φορές πριν μιλήσω. Δεν του αρέσει το κουτσομπολιό και δεν έχει μιλήσει αρνητικά για κανέναν άνθρωπο και πραγματικά τον συγχαίρω γι’ αυτό. Με έχει μάθει να συγχωρώ και να μην κρατάω κακίες γιατί στο τέλος της μέρας πληγώνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
Μ.: Έχω γίνει πιο κοινωνικός πλέον. Πριν γνωρίσω την Καλυψώ ήμουν πολύ κλειστός χαρακτήρας. Μόνο καλά πήρα από τη γνωριμία μου με τη σύζυγό μου.

Ποιος είναι ο πιο ζηλιάρης στη σχέση;
Κ.: Δεν έχουμε δώσει δικαιώματα ο ένας στον άλλο μέχρι τώρα στη σχέση μας αλλά σίγουρα μικρές εκδηλώσεις ζήλιας υπάρχουν και από τους δυο μας

Πλέον ως μανούλα είσαι και πολλές ώρες στο σπίτι. Ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού; Μαγείρεμα, καθαριότητα και όλα τα υπόλοιπα;
Κ.: Ναι ασχολούμαι πολύ με τις δουλειές του σπιτιού, προσπαθώ πολύ! Δεν δηλώνω φαν της μαγειρικής, αυτό το έχει αναλάβει η μαμά μου και την υπέρ ευχαριστώ γιατί ό,τι χρειαστώ είναι πάντα διπλά μας. Την καθαριότητα την έχω αναλάβει και κάνω ό,τι μπορώ τις ώρες που κοιμάται το μωρό ή όταν την απασχολεί κάποιος άλλος.

ΒΚ.: Αν προκύψουν προβλήματα προσπαθούμε να βρούμε τα λάθη και μετά τις λύσεις ο Μιχάλης είναι πιο ψύχραιμος. Εγώ κάνω σαν να έχει έρθει το τέλος του κόσμου (Γέλια).

Όταν βρείτε ελεύθερο χρόνο χωρίς τη μικρή, πώς θα τον αξιοποιήσετε;
Κ.: Θα βγούμε για φαγητό και το έχουμε καθιερωμένο αυτό με τη μικρή, σίγουρα δύο φορές την εβδομάδα. Σίγουρα το Σαββατοκύριακο που και ο Μιχάλης είναι πιο χαλαρός, κανονίζουμε να περνούμε χρόνο μαζί, εκδρομές και συναντήσεις με φίλους.

Περιγράψτε μου ο ένας τον άλλο με λίγα λόγια.
Μ.: Η Καλυψώ είναι πολύ ευαίσθητη κυρίως μετά τη γέννηση της κόρης μας. Είναι πεισματάρα, ανυπόμονη, υποστηρικτική, καλόκαρδη, κοινωνική αλλά και πολύ ισχυρογνώμων ως λέων που είναι. Ένα αρνητικό στο χαρακτήρα της είναι ότι αγχώνεται με το παραμικρό.
Κ.: Ο Μιχάλης. είναι υπομονετικός, ψύχραιμος, εργατικός, ευαίσθητος, καλοσυνάτος, εφευρετικός.

Κάνετε όνειρα για το μέλλον; Τι θα θέλατε περισσότερο να σας συμβεί;
Κ.: Όπως λέει και ένα απόφθεγμα «άνθρωποι που παύουν να ονειρεύονται παύουν και να υπάρχουν». Φυσικά και οι δυο μας έχουμε όνειρα και το μεγαλύτερο κοινό μας όνειρο είναι η δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας! Ευχόμαστε να το πέτυχουμε και να γίνουμε άξιοι και ικανοί γονείς για τα παιδιά μας.
Μ.: Θέλουμε να γίνουμε καλοί γονείς, να καταφέρουμε να τους προσφέρουμε τα κατάλληλα εφόδια και ιδανικά για να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Ευχόμαστε να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας και αυτό νομίζω είναι το όνειρο κάθε γονιού!

Υπάρχει κάτι που λείπει από τη ζωή σας;
Κ.: Θέλουμε να έχουμε την υγεία μας, εμείς και η οικογένειά μας. Να υπάρχει αγάπη και κατανόηση μεταξύ μας. Δεν μας λείπει κάτι συγκεκριμένο, το μόνο που μου λείπει εμένα προσωπικά είναι λίγο η δουλειά μου, αλλά όταν πρέπει θα επιστρέψω.

Ποια είναι η πιο όμορφη και ποια η χειρότερη κοινή σας στιγμή;
Μ.: Η πιο όμορφη κοινή μας στιγμή ήταν αναμφισβήτητα η γέννηση της κόρης μας.
Κ.: Συμφωνώ με τον Μιχάλη, η πιο όμορφη είναι ο ερχομός του παιδιού μας. Η χειρότερη στιγμή μας ήταν όταν δηλητηρίασαν τη σκυλίτσα μας που από θαύμα είναι ζωντανή!

Επιμέλεια: Άντρεα Χατζηνικόλα
Μακιγιάζ: Χριστιάνα Λαμπριανού (Florentia Makeup Artist Workshop)
Μαλλιά: Κωνσταντίνα Λαμπριανού
Θερμές ευχαριστίες στο ξενοδοχείο Almyra για τη φιλοξενία και την πολύτιμη βοήθεια κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. 

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 152

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *